Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > ЕУ похвалила Србију за планирање ИПА средстава

ЕУ похвалила Србију за планирање ИПА средстава

Београд, 27. фебруар 2015. године – Министар без портфеља задужен за европске интеграције и национални ИПА координатор Јадранка Јоксимовић разговарала је данас са директором у Генералној дирекцији за суседску политику и приступне преговоре Европске комисије Жан Ерик Пакеом о утврђивању приоритета финансирања из претприступних фондова ЕУ–ИПА 2015 у износу од приближно 200 милиона евра.


Јоксимовић је том приликом поновила да подршка ЕУ из претприступних фондова треба да буде усмерена на конкретне мере и активности које ће бити видљиве и допринети ефикаснијем функционисању државе и бољем животу грађана.

Представници Европске комисије оценили су да Србија предњачи у региону у планирању коришћења претприступних фондова.

Саговорници су разматрали да део средстава ИПА 2015 у износу од приближно 80 милиона евра буде издвојен као директна буџетска подршка намењена унапређењу управљања јавним финсијама и развоју државне управе.

Очекује се и да значајан део средстава из ИПА 2015 и регионалног инструмента –Инвестиционог оквира за западни Балкан, буде искоришћен за финансирање инвестицоних пројеката из области саобраћаја и енергетике.

На састанку је разговарано и о томе какве ће директне користити имати пољопривредна газдинства из програма ЕУ за рурални развој, који ће почети да се спроводи идуће године, наводи се у саопштењу Кабинета министра без портфеља задуженог за европске интеграције.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs