Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Стипендије за 1.200 најбољих студената завршних година

Стипендије за 1.200 најбољих студената завршних година

Београд, 3. фебруар 2015. године – Министарство омладине и спорта Владе Републике Србије саопштило је да је на седници Фонда за младе таленте одлучено да држава, преко овог фонда, стипендира наставак студија за 1.200 најбољих студената завршних година основних и мастер студија на државним факултетима у земљи.

У саопштењу се наводи да је износ стипендије 30 хиљада динара по студенту, као и да се она додељује за десет наставних месеци.

Удовичић, који је председавао седници Фонда, рекао је да је 1.200 студената добило средства за наставак школовања, што је, како је оценио, показатељ да Влада Србије и те како брине о младим људима и њиховом усавршавању.

Према његовим речима, на овај начин помажемо нашим најталентованијим младим људима јер желимо да покажемо да се труд и рад исплате, као и да држава то препознаје.

Дајемо им подршку у образовању – као првом кораку ка систему у којем ће имати и више шанси за запослење. Србија ће бити онолико успешна земља колико будемо имали успеха у обезбеђивању посла нашој омладини, навео је министар.

На овогодишњи конкурс пријавили су се изузетно квалитетни кандидати, па тако последњи на листи добитника стипендије за основне студије има просек 9.43, док је просечна оцена последњег добитника стипендије за мастер студије 9.65.

Укупно 111 стипендираних студената има просечну оцену 10.00.

Влада Републике Србије основала је Фонд за младе таленте у жељи да подржи најуспешније студенте, који су својим радом, упорношћу и трудом постигли изузетне научне и академске резултате.

Од оснивања 2008. године, до данас, држава је преко Фонда стипендирала приближно 7.400 студената завршних година студија на државним факултетима у Србији, подсећа се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs