Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Развој билатералне војне сарадње Србије и Русије

Развој билатералне војне сарадње Србије и Русије

Београд, 17. октобар 2014. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Братислав Гашић изјавио је данас да је Споразум о војно-техничкој сарадњи Србије и Руске Федерације кровни споразум на основу којег ће се у будућности развијати сарадња двеју земаља на том плану.

Фото: rts.rs

Гашић је у изјави за Радио-телевизију Србије (РТС) указао на то да је ово први споразум који је Србија потписала са Руском Федерацијом као самостална држава, што је основ да се крене у преговоре о даљој модернизацији Војске Србије.

Он је изразио наду да ће са наставком реформи Србија бити спремна да 2016. године купи нове авионе, као и да уђе у робни кредит о којем је било речи 2012. године.

Према његовим речима, поменути документ представља основ и за војно-медицинску, техничку и војно-образовну сарадњу двеју земаља.

Такође, како је додао, веома је важно и развијање наменске индустрије Србије јер, вративши се на место које јој припада, она може да буде покретач реиндустријализације.

Од 2012. године полако се враћа поверење грађана у Војску Србије, навео је министар и истовремено похвалио њен рад у све три мисије – очување безбедности, мултинационалне мировне операције и помоћ грађанима.

Он је оценио да је јуче одржана Војна парада "Корак победника" беспрекорно прошла, и упутио честитке свим војницима и осталима који су учествовали у организацији ове манифестације.

Гашић је поновио став Владе Србије да је Београд посвећен европском путу и подсетио на то да Србија жели да сарађује са свима и на Истоку и на Западу, при чему је интерес грађана на првом месту.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs