Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Конференције за новинаре > Влада усвојила измене Закона о раду

Влада усвојила измене Закона о раду

Београд, 12. јул 2014. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић саопштио је да је Влада данас усвојила измене и допуне Закона о раду и Закона о пензијском и инвалидском осигурању.
Вучић је на конференцији за новинаре, која је одржана након седнице Владе, поручио да је Србија коначно и суштински кренула у економске реформе, и нагласио да се неће одустати од њиховог спровођења и мера фискалне консолидације.

Он је указао на то да је Влада утврдила нови, модеран закон о раду, који ће омогућити да млади добију посао, као и штитити сва права радника.

Председник Владе је саопштио да је Лазар Крстић данас поднео оставку на место министра финансија, и додао да ће Крстић од сада бити његов саветник у Влади.

Вучић је најавио да ће измене Закона о раду бити усвојене у Скупштини Србије до четвртка, 17. јула, у тачно обећаном року.

Он је указао на то да су досадашњи закон о раду, који је био на снази од 2005. године, и политика оних који су земљу раније водили довели државу до тога да је број запослених у приватном сектору опао за 354.000.


Вучић је поручио да је Влада упркос притисцима и протестима донела одлуку да усвоји измене и допуне Закона о раду и Закона о пензијском и инвалидском осигурању.

Крстић је истакао да се о одлуци о подношењу оставке договорио са премијером Александром Вучићем.

Он је нагласио да је поред структурних реформи, које нису само закони и њихова примена, потребно и енергично решавање питања предузећа у реструктурирању.

Крстић је навео да је Влада усвојила измене и допуне Закона о раду и Закона о пензијском и инвалидском осигурању, што су први истински реформски закони усвојени у последњих осам или девет година.

Према његовој оцени, то је велика ствар за нашу земљу и побољшање стања у јавним финансијама, али и сигнал потенцијалним инвеститорима да је Србија озбиљна у спровођењу реформи које нису лаке.


Аудио/видео прес
Тонски и видео записи са конференција за новинаре чланова Владе Републике Србије

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs