Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Значајна помоћ Норвешке за санирање последица поплава

Значајна помоћ Норвешке за санирање последица поплава

Београд, 23. мај 2014. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић изразио је данас захвалност Краљевини Норвешкој на томе што је један од највећих донатора након катастрофалних поплава које су задесиле нашу земљу, и поздравио одлуку те земље да финансира 35 пројеката намењених медијима и цивилном друштву.

Александар Вучић и Нилс Рагнар Камсваг
Фото: Танјуг

Вучић је у изјави за новинаре у резиденцији амбасадора Норвешке у Србији, где су данас представљени грантови за 35 пројеката за медије и друштво, поручио да Србија неће заборавити оно што је за њу учинила Краљевина Норвешка, која је до сада, како је подсетио, определила више од три милиона евра за помоћ најугроженијима.

Амбасадор Краљевине Норвешке у Србији Нилс Рагнар Камсваг истакао је да су Уједињене нације јуче послале помоћ у виду опреме за тоалете и генератора у вредности од 583.000 долара, коју је финансирала Норвешка.

Он је рекао да је та земља Влади Србије дала и донацију у износу од 627.000 долара за опрему за пречишћавање воде и мобилне цистерне, док ће два милиона евра бити усмерено за обнову школа и јавних установа, када за то буду припремљени пројекти.

Камсваг је указао на то да је Норвешка донела одлуку и о томе да хитно определи пола милиона евра организацијама цивилног друштва и локалним самоуправама у подручјима која су најугроженија поплавама.

Црвени крст Норвешке, како је додао, такође прикупља средства за Србију и Босну и Херцеговину (БиХ), при чему је до јуче прикупљено приближно 190.000 евра.

Велика солидарност исказана у овој кризи улива оптимизам да ће сви проблеми бити превазиђени, закључио је Камсваг.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs