Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > Проглашена ванредна ситуација на територији Србије

Проглашена ванредна ситуација на територији Србије

Београд, 15. мај 2014. године – Влада Републике Србије прогласила је ванредну ситуацију на територији Републике Србије због опасности од поплава. Ова одлука је донета на предлог Републичког штаба за ванредне ситуације, у циљу подизања капацитета ангажовања свих субјеката заштите и спасавања, као и отклањања последица од елементарних непогода изазваних поплавама.


Влада Србије је упутила писмо Влади Руске Федерације, Европској комисији и Влади Републике Словеније са молбом за упућивање хуманитарне и техничке помоћи Србији за отклањање последица поплава.

Влада је наложила Републичкој дирекцији за робне резерве да, у циљу пружања помоћи становништву угроженом од катастрофалних поплава, бесповратно испоручи 1.000 тона меркантилног кукуруза неопходног за прехрану стоке на угроженим подручјима.

Влада је усвојила Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезу на доходак грађана, којим се обезбеђује спровођење реформи пословног окружења и смањују ризици и трошкови пословања, а предложене су пореске олакшице приликом запошљавања нових радника које ће отклонити сиву зону у области запошљавања.

Такође, усвојен је и Предлог закона о изменама и допунама Закона о доприносима за обавезно социјално осигурање, којим се предлаже измена висине стопе доприноса за пензијско и инвалидско осигурање на 26 одсто, а доприноса за обавезно здравствено осигурање на 10,3 одсто.

Ове измене ће, како се очекује, обезбедити повећање запошљавања и растеретити привредне субјекте.

Влада Србије је усвојила и Предлог закона о потврђивању споразума о зајму између Владе Републике Србије и Владе Емирата Абу Даби (Уједињени Арапски Емирати) о зајму у износу од милијарду америчких долара.

Усвојен је и Предлог закона о потврђивању уговора о зајму између Владе Републике Србије и Фонда за развој Абу Дабија за финансирање система за наводњавање.


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs