Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Закон о националним саветима националних мањина усагласити са Уставом

Закон о националним саветима националних мањина усагласити са Уставом

Београд, 6. фебруар 2014. године – Државни секретар Министарства правде и државне управе Владе Републике Србије Гордана Стаменић разговарала је данас са представницима националних савета националних мањина поводом одлуке Уставног суда Србије којом су одређене одредбе Закона о националним саветима националних мањина оцењене неуставним.


У саопштењу овог министарства наводи се да је на састанку указано на то да национални савети имају недоумице у погледу примене одредби овог закона које су проглашене неуставним, с обзиром на то да одлука Уставног суда још није објављена у Службеном гласнику.

Учесници састанка су оценили да Предлог закона о изменама и допунама Закона о националним саветима националних мањина, који је Влада усвојила 17. децембра 2013. године, треба упутити и новом сазиву Народне скупштине, након парламентарних избора.

Постигнут је договор о томе да потом треба приступити изменама и допунама и осталих одредби закона, тако да оне буду усаглашене са Уставом Србије, али и са одредбама закона који регулишу образовање, информисање, културу и службену употребу језика и писма.

Састанку је, поред представника националних савета, присуствовала и директор Канцеларије за људска и мањинска права Владе Републике Србије Сузана Пауновић, додаје се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs