Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > "Фестивал зимнице" у Коцељеви подстиче предузетнички дух

"Фестивал зимнице" у Коцељеви подстиче предузетнички дух

Коцељева, 28. септембар 2013. године – Први потпредседник Владе Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас да је циљ Владе Србије да направи што више фабрика и подигне прерађивачку индустрију и нагласио да ће се разним подстицајима то у наредном периоду и успети.

Фото: Танјуг

Вучић је на "Фестивалу зимнице" у Коцељеви рекао да је та манифестација изванредна и поручио да ће увек бити снаге и могућности да Србија тако нешто помаже.

За нас је важно да производимо не само сировину, продајемо пшеницу, кукуруз, краставац и парадајз већ да правимо полупрерађевине и прерађевине, рекао је Вучић.

Одговарајући на питања везана за субвенције пољопривреди, први потпредседник Владе је рекао да је до сада уложено много и да то, нажалост, није увек довољно.

Сви ћемо морати да мењамо свој однос и да се понашамо више тржишно него што смо се понашали до сада, а надам се да ће богатија Србија имати више могућности да субвенционише пољопривредну производњу, истакао је први потпредседник Владе.

Вучић је, након обиласка штандова на "Фестивалу зимнице", рекао да је на држави да покуша да пронађе најбоље тржиште за предузетнике, а да они после раде још вредније и на својим производима зарађују.

Први потпредседник Владе је изразио уверење да ће Коцељева постати место окупљања свих оних који имају нешто да понуде и да верује да ће већ следеће године бити већи број излагача на фестивалу.

Он је додао да је фестивал зимнице манифестација која подстиче предузетнички дух и на којој је Србија показала шта има, шта може да има и шта хоће да понуди.

Захваљујем вам на стрпљењу и подршци и посебно на томе што знате кроз какво време пролазимо, али уверени да заједно можемо да остваримо будућност за своју децу, рекао је Вучић.

"Фестивал зимнице" одржава се пети пут у Коцељеви, а окупљено је више од 140 излагача из већег дела Србије.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs