Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Вучић разговарао са најбољом шахисткињом света Јудит Полгар

Вучић разговарао са најбољом шахисткињом света Јудит Полгар

Београд, 26. октобар 2012. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Александар Вучић одиграо је данас у згради Владе Србије партију шаха са најбољом шахисткињом на свету Јудит Полгар, која борави први пут у Београду као специјални гост Сајма књига.


Полгар је током сусрета обавестила Вучића о иницијативи да се у школе у Мађарској уведе шах као изборни предмет, и изразила задовољство тиме што ће још неке земље чланице Европске уније прихватити ту иницијативу.

Она је титулу велемајстора освојила 1991. године, са петнаест година, оборивши рекорд Бобија Фишера који је до тада био најмлађи велемајстор.

Побеђивала је скоро све врхунске шахисте, укључујући и бившег светског шампиона Гарија Каспарова, кога многи сматрају најбољим шахистом свих времена.

Партију шаха са Вучићем и Полгар одиграла је и министар омладине и спорта Алиса Марић, некадашњи шаховски велемајстор.

Најбоља шахисткиња у историји поклонила је Вучићу књигу "Како сам победила Фишера“, наводи се у саопштењу Кабинета првог потпредседника Владе.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs