Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Предлог ребаланса буџета и пратећих закона следеће недеље

Предлог ребаланса буџета и пратећих закона следеће недеље

Београд, 6. септембар 2012. године – Председник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић навео је вечерас да ће следеће недеље Влада усвојити предлог ребаланса буџета и пратећих закона усмерених на смањење трошкова и штедњу када је реч о држави.

Дачић, који вечерас председава првој седници Националног савета за привредни опоравак, најавио је у изјави за Радио-телевизију Србије различите иницијативе, као што су субвенционисани кредити за привреду који ће довести до повећања стопе развоја.

Он је истакао да ће ефекат мера које ће Влада Србије предложити бити до приближно милијарду евра уштеде и додао да је половина од тог износа на плану расхода, а друга на плану прихода, уз најмање могуће повећање пореза.

Истовремено, како је навео, биће омогућено укидање више од 130 парафискалних намета према привредним предузећима, као и сувишних агенција и дирекција.

Председник Владе је поручио да је неопходно размишљати и о краткорочним и дугорочним мерама и доћи до консолидације јавних финансија, при чему је упозорио на то да је буџетски дефицит много већи него што је најављивано почетком године.

Према његовим речима, дефицит је седам одсто, а предвиђено је да буде 4,5 одсто, док ће се јавни дуг до краја године, ако се настави овај темпо, приближити износу од 60 одсто.

Морамо да избегнемо блокаду буџета, односно да обезбедимо средства за плате и пензије, за нормално функционисање државе, као и за финансирање дугова како не бисмо упали у дужничку кризу, саопштио је Дачић.

Он је изразио очекивање да ће резултат данашње прве седнице Националног савета за привредни опоравак бити савети везани за стимулацију привреде и предлози макроекономских мера.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs