Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Србија понудила помоћ Русији у гашењу пожара

Србија понудила помоћ Русији у гашењу пожара

Београд, 6. август 2010. године – Помоћник министра унутрашњих послова и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић рекао је данас да је Србија понудила помоћ Русији у гашењу пожара и изразила спремност да упути обучене ватрогасце спасиоце.

Марић је у изјави за агенцију Бета истакао да је пре два дана Србија званично понудила Министарству за ванредне ситуације Руске Федерације помоћ, у жељи да се пружи подршка руском народу који се суочава са највећом катаклизмом у последњих 50 година.

Поводом најављеног оснивања Хуманитарног центра за реаговање у ванредним ситуацијама у Нишу, Марић је рекао да ће споразум о функционисању овог центра у октобру потписати руски министар за ванредне ситуације Сергеј Шојгу и први потпредседник-заменик председника Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

Надам се да ћемо врло брзо имати конкретне примере како ће тај центар изгледати 2012. године. Јуче је завршена посета колега из Министарства за ванредне ситуације Руске Федерације, приведено је крају дефинисање споразума о функционисању овог центра и преостало је да се уради статут и споразум потпише у октобру, напоменуо је Марић.

Он је најавио да ће током августа бити изведена демонстрација начина функционисања центра и додао да је идеја да он прерасте у регионални центар за ванредне ситуације за југоисточну Европу.

Иницијатори тог предлога су Србија и Русија и потпуно смо сигурни да ће у функционисању центра бити места и за друге земље у региону, указао је Марић и подсетио на то да је на ту тему одржана министарска конференција и да је идеја добро прихваћена.

Очекујемо да ћемо, када буду завршени споразум и статут и када земље у суседству буду добиле информације о томе колико ће све то коштати, имати и јасну слику ко ће све бити део тог пројекта, нагласио је Марић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs