Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Подручја општина Лесковац и Зајечар највише погођена поплавама

Подручја општина Лесковац и Зајечар највише погођена поплавама

Београд, 22. април 2010. године – Помоћник министра унутрашњих послова и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић изјавио је данас да су поплавама тренутно највише погођена подручја општина Лесковац и Зајечар, у којима надлежне екипе МУП-а предузимају неопходне мере.

Марић је у изјави за агенцију Танјуг навео да је ноћас у зајечарском насељу Муљак 60-годишњи мушкарац приликом силаска низ степенице у објекту у којем је живео, а у којем се налазила вода дубине једног метра, пао и смртно страдао.

Он је указао на то да је из зајечарских насеља Вишњар и Изворски Пут јутрос до шест часова евакуисано десет људи, и додао да је тренутно у овим насељима ниво воде у стагнацији.

У насељима у околини Лесковца водостај тренутно стагнира, али је ситуација прилично тешка, рекао је Марић и додао да су припадници тог сектора целе ноћи радили на црпљењу воде.

Према његовим речима, охрабрујуће је то што су реке Топлица и Јужна Морава у благом опадању и што је ситуација побољшана у Прокупљу и Нишу.

Марић је најавио да ће током дана обићи угрожена подручја у околини Лесковца и том приликом биће донета одлука о томе да ли постоји потреба да се и београдски и нишки регионални тим за спасавање ангажују на том подручју.

Такође, он је указао на то да се најављују нове падавине наредних дана и истакао да ће степен приправности бити подигнут на највиши ниво, као и да ће бити појачане снаге на угроженим подручјима.

Ситуација у другим општинама, као што су Житорађа, Краљево, Крушевац, Јагодина, много је боља него јуче, нагласио је Марић и напоменуо да су све екипе Сектора за ванредне ситуације даноноћно на терену.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs