Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Национални савет за сарадњу са Хашким трибуналом одговорио на више захтева Tужилаштва

Национални савет за сарадњу са Хашким трибуналом одговорио на више захтева Tужилаштва

Београд, 30. март 2010. године – Национални савет за сарадњу са Трибуналом у Хагу донео је на данашњој седници одлуке о достављању документације и одговора по више захтева Тужилаштва Трибунала и одбрана окривљених пред тим судом.

У саопштењу Националног савета наводи се да је на данашњој седници размотрена информација о тренутном броју и степену реализације захтева Тужилаштва Трибунала и одбрана окривљених пред овим судом.

Констатовано је да се сарадња са Трибуналом у области достављања документације, приступа архивама државних органа, ослобађања сведока дужности чувања тајне и других питања из надлежности Националног савета за сарадњу са Трибуналом одвија рутински и да је достигла ниво потпуне сарадње.

Национални савет је закључио да је неопходно одржати постојећи ниво сарадње и заједно са осталим надлежним државним органима наставиће да предузима све потребне мере и активности у том циљу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs