Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Представљен пројекат „Управљање и менаџмент у високом образовању у Србији“

Представљен пројекат „Управљање и менаџмент у високом образовању у Србији“

Нови Сад, 18. март 2010. године – Министар просвете у Влади Републике Србије Жарко Обрадовић оценио је данас да ће пројекат „Управљање и менаџмент у високом образовању у Србији“ допринети отклањању уочених недостатака и још бржем развоју те области.

Обрадовић је на скупу одржаном поводом почетка поменутог пројекта истакао да га финансира Европска комисија у оквиру програма “Темпус ИВ”, и нагласио значај подршке институција ЕУ свим нивоима образовања како би Србија што пре достигла стандарде којима тежи.

Министар је прецизирао да је у протеклих девет година успешне сарадње на спровођењу Темпус програма у Србији у високо образовање у нашој земљи кроз различите пројекте уложено више од 40 милиона евра.

Он је додао и да држава пружа подршку домаћим високошколским институцијама приликом подношења пријава на међународне конкурсе.

У прошлом конкурсном року, како је објаснио, прихваћено је 13 пројеката у којима су учествовале образовне институције из наше земље, које су чак у шест пројеката координатори, што потврђује да је Србија спремна да равноправно учествује у пројектима и програмима ЕУ.

Обрадовић је указао на то да предстоје велике обавезе у реформи и унапређењу система високог образовања у Србији у оквиру којих би у кратком временском року требало да се уради више важних послова, и изразио наду да ће и овај пројекат пружити значајан допринос решавању постојећих проблема.

Активности у оквиру тог трогодишњег пројекта који у средишту има правце реформе домаћег високог образовања, а чији је носилац Универзитет у Новом Саду, званично су почеле првим састанком свих националних и европских партнера на Филозофском факултету у Новом Саду.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs