Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Милосављевић отворио Центар за заштиту потрошача

Милосављевић отворио Центар за заштиту потрошача

Београд, 18. март 2010. године – Министар трговине и услуга у Влади Републике Србије Слободан Милосављевић отворио је данас у Палати Београд Центар за заштиту потрошача који ће деловати у оквиру Одељења за заштиту потрошача Министарства трговине и услуга.

Фото: Танјуг

Милосављевић је истакао да ће овај центар бити место где ће потрошачи моћи да добију информацију, едукацију и помоћ, што ће бити само увод за доношење новог закона о заштити потрошача, који је у завршној фази и требало би да буде усвојен до краја другог квартала ове године.

Министар је указао на то да ће усвајањем новог закона заштита потрошача бити на нивоу Европске уније, и додао да је то један од ретких прописа везаних за свакодневни живот.

Према његовим речима, у оквиру овог центра радиће и кол-центар, са бесплатном телефонском линијом 0800-103-104 за пријаве потрошача.

Он је нагласио да ће стручњаци у овом центру, заједно са организацијама потрошача и Центром за медијацију, радити на решавању проблема и развоју вансудског решавања спорова, при чему ће се медијацијом смањити време и трошкови спора.

Такође, у центру ће се организовати саветовања и едукације свих учесника на тржишту и редовне конференције за новинаре о актуелним проблемима потрошача.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs