Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > ЕИБ одобрио прву траншу кредита од 10 милиона евра за реконструкцију "Газеле"

ЕИБ одобрио прву траншу кредита од 10 милиона евра за реконструкцију "Газеле"

Београд, 12. март 2010. године – Министар за инфраструктуру у Влади Републике Србије Милутин Мркоњић потврдио је данас да је Борд директора Европске инвестиционе банке (ЕИБ) одобрио повлачење прве транше кредита за реконструкцију београдског моста "Газела" у износу од 10 милиона евра.

Мркоњић је у изјави за агенцију Танјуг навео да је Борд директора ЕИБ-а одлучио да одобри прву траншу како би могла да почне реконструкција моста.

Исплата остатка кредита, чија је укупна вредност 33 милиона евра, зависиће од реализације пројекта пресељења људи који су живели испод "Газеле", у складу са споразумом Владе Србије и ЕИБ-а, указао је министар.

Он је рекао да је Србија све обавезе или испунила или почела да испуњава, и додао да се то пре свега односи на расељавање Рома који су живели у близини моста и стварање услова за њихов нормалан живот у Београду и на југу Србије.

Према његовим речима, ЕИБ и Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) сматрају да су, и поред постигнутог напретка у реализацији тог пројекта, неки проблеми остали нерешени, као што је обезбеђивање одрживих стамбених решења.

Ове финансијске институције ће пружити техничку подршку Србији како би јој омогућиле да даље спроводи договорене мере за расељавање Рома, рекао је Мркоњић и напоменуо да је Србија показала одлучност да испуни обавезе и настави сарадњу са ЕИБ-ом и ЕБРД-ом.

У том погледу, он је нагласио да је добра вест да је Србија испунила услове за реализацију тендера везаних за обилазницу око Београда, и подсетио на то да су са овим банкама вођени преговори о зајму у вредности од 160 милиона евра.

Такође, министар је најавио да ће за деоницу од Батајнице до Добановаца бити расписан тендер у наредних петнаест дана, при чему је експропријација земљишта завршена и радови ће почети у првој половини јуна.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs