Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Раст буџетских прихода у јануару

Раст буџетских прихода у јануару

Стара Пазова, 29. јануар 2010. године – Министар финансија у Влади Републике Србије Диана Драгутиновић изјавила је данас да су буџетски приходи у јануару ове године већи за приближно шест одсто од прихода у истом месецу прошле године.

Фото: Танјуг
Драгутиновић је након отварања филијале Пореске управе Србије у Старој Пазови оценила да таква кретања обећавају добар почетак године јер су приходи бољи од оних који су планирани буџетом за 2010. годину.

Она је, међутим, истакла да је још рано процењивати динамику прихода у наредним месецима, и додала да је јануар, имајући у виду да је иначе лош месец по броју радних дана, дао бољи резултат, што улива оптимизам.

Такође, Драгутиновић је навела да су приходи у јануару ове године већи и од прихода у истом месецу 2008. године, и истакла да је та година била добра по резултатима.

Драгутиновић је рекла да је Министарство финансија испунило обавезу о смањењу радних места, тако да сада број запослених у њему износи 200, уместо приближно 240 људи колико их је радило до сада.

Истовремено, она је објаснила да се препорука Владе Србије о ограничењу зарада односи само на запослене у јавним агенцијама и јавним предузећима, а не на плате буџетских корисника јер су њихова примања дефинисана Законом о буџету за 2010. годину.

Драгутиновић је подсетила на то да препорука Владе предвиђа да максимална плата у јавним агенцијама и јавним предузећима може да износи највише шест просечних месечних зарада на нивоу Републике Србије.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs