Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > У Србији до сада вакцинисано 148.226 особа

У Србији до сада вакцинисано 148.226 особа

Београд, 29. јануар 2010. године – Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ саопштио је данас да је од почетка вакцинације против грипа изазваног вирусом А (H1N1) у Србији вакцинисано 148.226 особа.

У саопштењу се наводи да највећи број вакцинисаних (60,7 одсто) чине особе са хроничним обољењима, при чему је међу њима највише особа са хроничним кардиоваскуларним болестима, метаболичким поремећајима и хроничним плућним болестима.

Број здравих особа међу вакцинисаним у посматраном периоду износи 30,3 одсто, здравствених радника 4,2 одсто, док остале категорије – запослени у јавним службама, корисници и запослени у установама социјалне заштите и труднице чине 4,8 одсто вакцинисаних.

На територији наше земље вакцинација се обавља на 1.127 пунктова, а до сада је дистрибуирано 460.380 доза вакцине против новог грипа.

Ванредна имунизација се препоручује хроничним болесницима, трудницама у другом и трећем триместру трудноће, здравственим радницима, запосленима у јавним службама и установама социјалне заштите, као и здравој деци старијој од шест месеци.

У Србији је до сада лабораторијски потврђено 695 случајева оболевања од грипа изазваног новим типом вируса А (H1N1), а регистрован је 81 смртни исход од ове врсте грипа.

На болничком лечењу се налази 190 особа са обољењима сличним грипу, од којих је десет на респиратору.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs