Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Конференције за новинаре > Представљене економске дипломате Србије

Представљене економске дипломате Србије

Београд, 21. јануар 2010. године – Помоћник министра економије и регионалног развоја у Влади Републике Србије Јелена Марјановић представила је данас 28 будућих економских дипломата који ће радити у дипломатско-конзуларним представништвима Србије.

Фото: Фонет

Марјановић је на конференцији за новинаре истакла да ће они радити у амбасадама и конзуларним представништвима Србије у земљама ЕУ, земљама региона, САД, Русији, Кини и Јапану.

Она је објаснила да ће њихов посао бити да раде на промоцији економских потенцијала наше земље и да покушају да привуку стране инвеститоре, и изразила очекивање да ће након озбиљних припрема економски саветници почети да раде за неколико месеци.

Марјановић је навела да ће економске дипломате бити службеници Министарства економије и регионалног развоја, али ће им шеф бити амбасадор или конзул, и додала да ће дипломатске плате примати на основу споразума ресорног министарства и Министарства спољних послова.

Министарству економије и регионалног развоја, како је објаснила, биће прослеђивани сви релевантни подаци и дневни извештаји о урађеном послу, у циљу даље координације са партнерима и институцијама у Србији.

Марјановић је прецизирала да се на конкурс пријавило више од 300 кандидата, и истакла да су изабране дипломате прошле захтевне тестове из познавања језика, економских и политичких наука, као и информатичких технологија.

Она је нагласила да изабрани кандидати већ имају радно искуство у предузећима и банкама, као и у државним институцијама.


Аудио/видео прес
Тонски и видео записи са конференција за новинаре чланова Владе Републике Србије

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs