Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Србија највећи извозник оружја у југоисточној Европи

Србија највећи извозник оружја у југоисточној Европи

Београд, 28. децембар 2009. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Драган Шутановац изјавио је данас да је Србија на простору југоисточне Европе постала највећи извозник наоружања и војне опреме.

Шутановац је у интервјуу Међународном радију Србије рекао да је значајно то што се Србија вратила на тржишта оних земаља где је бивша Југославија пласирала своје производе.

Жеља нам је да извоз увећамо три пута и да достигнемо прву милијарду евра, али тешко је то предвидети јер не можемо да диктирамо темпо и предвидимо међународне токове, истакао је он.

Према његовим речима, осим тога што Министарство одбране извози наоружање и војну опрему, оно генерално доприноси смањењу спољнотрговинског дефицита, што је један од главних приоритета сваке владе.

Он је указао на важност тога што ће неколико хиљада грађана Србије бити у будућности упослено у производњи у наменској индустрији, као уосталом и велики број коопераната.

Обезбеђујемо стални посао, јер неки од уговора који су потписани у току ове године треба да се реализују на дужи временски период, навео је министар.

Према његовим речима, кренуло се и са могућношћу развоја наше грађевинске оперативе, а покушава се и могућност изградње појединих објеката у иностранству.

Шутановац је изразио жељу да Србија пласира пољопривредне производе у земље које их немају, уз напомену да када постоји сарадња у области одбране на високом нивоу онда су лакши и сви остали облици сарадње.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs