Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Визна либерализација и кандидатура за чланство у ЕУ најпозитивнији догађаји ове године

Визна либерализација и кандидатура за чланство у ЕУ најпозитивнији догађаји ове године

Београд, 28. децембар 2009. године – Први потпредседник-заменик председника Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је данас да су визна либерализација и подношење кандидатуре за пуноправно чланство Србије у ЕУ од историјског значаја за нашу земљу.

Дачић је као најнегативнији догађај са аспекта полиције навео страдање младића Ђорђа Зарића приликом акције интервентне јединице београдске полиције, јер је тај догађај уздрмао поверење грађана у полицију.

Он је нагласио да визна либерализација потврђује да је Србија испунила одређене критеријуме, и поновио да то није никакав поклон, већ признање органима који су на томе радили – Министарству унутрашњих послова и Министарству правде.

Дачић је као негативне догађаје у 2009. години навео страдање француског држављанина Бриса Татона и трагедију која се догодила у ужичком “Првом партизану”, када је у пожару настрадало седам особа.

Он је поновио да је за полицију важно да се овакви случајеви не дешавају јер они урушавају поверење између полиције и грађана које се тешко ствара.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs