Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Конференција Форума партнера у примени Акционог плана за спровођење Националне стратегије одрживог развоја

Конференција Форума партнера у примени Акционог плана за спровођење Националне стратегије одрживог развоја

Београд, 1. децембар 2009. године – Кабинет потпредседника Владе за европске интеграције саопштио је данас да ће друга конференција Форума партнера у примени Акционог плана за спровођење Националне стратегије одрживог развоја бити одржана у среду, 2. децембра, у Крагујевцу.

У саопштењу се наводи да је Форум партнера формиран на првој конференцији која је одржана у Параћину 20. маја, и додаје да су на оснивачкој конференцији дефинисани улога, циљеви, задаци и начин рада Форума партнера.

Овај форум чине представници свих надлежних и партнерских државних институција, свих локалних самоуправа у Републици Србији, невладиних организација, академске заједнице, медија, привредних субјеката и слично.

Основни циљ јесте успостављање дијалога и сарадње међу партнерским институцијама, организацијама и појединцима ради бољег спровођења мера и активности утврђених Акционим планом.

У складу са закључцима који су донети на оснивачкој конференцији, Кабинет потпредседника Владе за европске интеграције, као надлежна институција за спровођење Стратегије, успоставио је мрежу координатора за примену Акционог плана Националне стратегије одрживог развоја која до сада броји 231 члана, а чине је координатори и чланови тимова у надлежним државним институцијама и локалним самоуправама у Србији.

У наредном периоду биће рађено на проширењу броја координатора и укључивању у рад Форума већег броја партнерских институција и организација, посебно привредног сектора.

Друга конференција биће посвећена успостављању дијалога између партнера и разматрању тема значајних за спровођење Стратегије у наредном периоду.

Програм конференције се састоји из три дела: пленарног, рада по групама и завршног дела.

У пленарном делу конференције потпредседник Владе за европске интеграције Божидар Ђелић представиће тренутно стање и перспективе одрживог развоја земље у светлу тренутне економске и финансијске ситуације.

Радне групе, формиране према „стубовима“ Стратегије, разматраће теме значајне за спровођење Стратегије у наредном периоду: извештавање о напретку спровођења Акционог плана и Стратегије, сарадња надлежних институција и партнера, предстојећа ревизија Акционог плана.

Модератори ће бити стручњаци из ове области који су припремили предлог Оквира за извештавање и предлог индикатора за праћење спровођења активности из Акционог плана.

Закључци који буду резултат рада по групама биће представљени и усвојени на завршном делу конференције, наводи се у саопштењу и додаје да се на скупу очекује више од 250 учесника.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs