Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Обрадовић отворио Медицинску и Хемијско-технолошку школу у Врању

Обрадовић отворио Медицинску и Хемијско-технолошку школу у Врању

Врање, 16. новембар 2009. године – Министар просвете у Влади Републике Србије Жарко Обрадовић и градоначелник Врања Мирољуб Стојчић отворили су данас средњу Медицинску и Хемијско-технолошку школу у Врању, које се налазе у истом објекту у коме наставу похађа више од 1.000 ученика.

Обрадовић је том приликом истакао да је средња Медицинска и Хемијско-технолошка школа изграђена кроз пројекат "Побољшање стања школа" Европске инвестиционе банке, у оквиру кога је саграђено још осам нових школа у Србији.

Министар је ученицима поручио да су добили одличне услове за учење, али и да образовање не подразумева само учење стручних предмета, и посебно им пожелео да размисле и усвоје вредности које је покојни патријарх српски Павле промовисао током свог живота и које су му донеле поштовање свих да би постали образовани и добри људи.

Стојчић је указао на то да средњу Медицинску и Хемијско-технолошку школу похађају ученици не само из Врања и околине већ и из Косовског Поморавља, што ту школу сврстава у регионалну.

Наши циљеви као локалне самоуправе су стварање што бољих услова за школовање ученика уз коришћење савремених технологија, који ће, када заврше школовање, моћи да допринесу бољој будућности Врања и наше земље у целини, рекао је Стојчић.

Директор школе Биљана Ристић навела је да је интересовање ученика за школу у којој је настава почела 1. септембра ове године велико јер је она, између осталог, грађена по европским стандардима за 21. век.

Она је истакла да је средња Медицинска и Хемијско-технолошка школа изграђена на површини од 4.440 метара квадратних, са фискултурном салом од 670 квадрата, и опремљена је са 270 школских клупа, 40 компјутера, седам ласерских штампача, шест телевизора и два DVD-а.

Према њеним речима, школа има и кабинет за учење страних језика, кабинет за гинекологију и акушерство, информатички и хемијски кабинет, зубно-техничку лабораторију и лабораторијску опрему.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs