Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Циљ закона о спречавању злостављања на раду обезбеђивање целовитог система заштите радника

Циљ закона о спречавању злостављања на раду обезбеђивање целовитог система заштите радника

Београд, 28. октобар 2009. године – Помоћник министра рада и социјалне политике Радмила Букумирић-Катић изјавила је данас да је циљ закона о спречавању злостављања на раду обезбеђивање целовитог система заштите од злостављања и изграђивање хумане околине у којој запослени могу да пруже максимум.

Букумирић-Катић је у дебати у Народној банци Србије на тему "Колико смо заштићени на радном месту" подсетила на то да је Влада Србије утврдила Предлог закона о спречавању злостављања на раду, а да ће, када он буде усвојен, сваки послодавац имати обавезу да упути раднике у то шта је злостављање, односно мобинг, како га избећи и како реаговати у том случају.

Она је навела да ће закон обухватити и спречавање сексуалног злостављања и додала да се видови злостављања у Србији огледају у 45 различитих активности од којих су најчешћи "празан сто" или ускраћивање посла, "пун сто", односно пребукираност задацима, физичка одвојеност, оговарање и други.

Помоћник министра је навела податак да су у Србији злостављању на радном месту највише изложени млади од 20 до 30 година и старије особе између 40 и 50 година, и додала да је мобинг најизраженији у процесу утврђивања вишкова запослених како би радници били принуђени да сами дају отказ.

Једно од решења проблема мобинга јесте да медијатор покуша да у року од осам радних дана пронађе решење спора, а уколико у томе не успе, послодавац ће бити обавезан да покрене дисциплински спор, објаснила је Букумирић-Катић и додала да у супротном случај треба решавати на суду у парничном поступку.

Дебата "Колико смо заштићени од злостављања на радном месту" део је пројекта "Снага друштвене одговорности – држава, бизнис, грађани за економска и социјална права", који је подржао Институт за одрживе заједнице (ИСЦ), а финансирала Америчка агенција за међународни развој (УСАИД).


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs