Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Дачић разговарао са шефом Уницефа за Србију

Дачић разговарао са шефом Уницефа за Србију

Београд, 25. август 2009. године – Први потпредседник-заменик председника Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић разговарао је данас са шефом Уницефа за Србију Јудитом Рајхенберг о програму "Школа без насиља – ка сигурном и подстицајном окружењу за децу".

ВИДЕО: Разговор Ивице Дачића и Јудите Рајхенберг о програму "Школа без насиља – ка сигурном и подстицајном окружењу за децу"У саопштењу Министарства унутрашњих послова подсећа се на то да је овај програм почео да се примењује 2005/06. године, и додаје да је његов главни циљ стварање безбедне и подстицајне средине за учење, рад и развој деце.

У овом програму учествују Министарство просвете, Министарство здравља, Министарство рада и социјалне политике, Савет за права детета Владе Србије, а од 2008. године и Министарство унутрашњих послова.

На састанку је било речи и о обуци на тему "Психолошки и етички аспекти успостављања односа поверења и сарадње између полиције и деце која су у контакту или сукобу са законом", коју је похађало више од 400 припадника МУП-а.

Полазници обуке званично ће добити сертификат о завршеној обуци у новембру ове године, када је и прослава 20 година Конвенције о правима детета.

Дачић и Рајхенберг су, имајући у виду значај обуке, изразили уверење да ће она бити настављена и у наредном периоду, додаје се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs