Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Од 25. јула возила која нису оцарињена и пререгистрована не смеју у саобраћај

Од 25. јула возила која нису оцарињена и пререгистрована не смеју у саобраћај

Београд, 22. јул 2009. године – Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да је последњи дан за подношење захтева царинарницама за спровођење поступка царињења возила регистрованих у иностранству којима управљају лица са пребивалиштем у Републици Србији био 21. јул.

У саопштењу се наводи да је Уредбом о допуни Уредбе о увозу моторних возила и Уредбом о обавези регистрације моторних возила којима управљају лица са пребивалиштем у Републици Србији, објављеним у "Службеном гласнику" РС број 27 и 28, прописано да лице с пребивалиштем у Републици Србији не може управљати возилом регистрованим у иностранству ако у року од три месеца од дана ступања на снагу ове уредбе не региструје возило у Републици Србији.

Возила која су предмет ове уредбе, а нису оцарињена у поменутом периоду и након тога регистрована, не смеју од 25. јула 2009. године учествовати у саобраћају.

У супротном, биће искључена из саобраћаја уз одузимање регистарских таблица и подношење захтева за покретање прекршајног поступка против лица која управљају тим возилима, а имају пребивалиште у Републици Србији.

За учињени прекршај прописана је новчана казна у износу од 15.000 до 30.000 динара, или казна затвора у трајању до 30 дана.

Возилима обухваћеним поменутом уредбом од 25. јула ове године не смеју да управљају ни они који су започели процедуру царињења возила, све док се у потпуности не заврши царински поступак и не изврши регистрација тог возила, наводи се у саопштењу и истиче да се након 25. јула оваквим возилима може управљати само уколико су оцарињена и регистрована у Републици Србији.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs