Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Конференције за новинаре > Потписан споразум о сарадњи Министарства просвете и Британског савета

Потписан споразум о сарадњи Министарства просвете и Британског савета

Београд, 25. јун 2009. године – Министар просвете у Влади Републике Србије Жарко Обрадовић и директор Британског савета у Београду Ендрју Глас потписали су данас споразум о сарадњи те две институције који ће допринети развоју наставе енглеског језика, стручном усавршавању наставника, повећању запослености и сарадњи школа на међународном нивоу.


Обрадовић је на конференцији за новинаре, одржаној у Влади Србије након потписивања споразума, указао на то да у нашој земљи енглески језик заузима прво место међу шест језика који се предају, као обавезан предмет, од првог разреда основне школе.

Према његовим речима, овим споразумом с Британским саветом биће дефинисан оквир заједничких активности у области оспособљавања наставника за извођење наставе енглеског језика у првом циклусу основног образовања и васпитања и стручног усавршавања наставника енглеског језика у основним и средњим школама.

Министар је прецизирао да се енглески језик изучава у 1.042 основне школе, или у готово 84 одсто тих установа, као и у 32 одсто средњих школа и у 99 гимназија у Србији.

Обрадовић је рекао да Србија, такође, годишње остварује до шест деветомесечних стипендија које финансира Британски савет, док на бази реципроцитета у нашој земљи борави шест кандидата из Велике Британије.

Он је рекао да су лектори за енглески језик ангажовани на универзитетима у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу, док су лектори српског језика ангажовани на високошколским установама у Лондону и Нотингему.

Директор Британског савета у Београду подсетио је на то да Британски савет кроз различите пројекте већ помаже развој средњег стручног образовања и промоцију ученичких вештина.

Глас је изразио наду да ће на тај начин бити повећан ниво запошљавања младих људи у Србији.


Аудио/видео прес
Тонски и видео записи са конференција за новинаре чланова Владе Републике Србије

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs