Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Маловић упутила захтев за изручење Агима Чекуа

Маловић упутила захтев за изручење Агима Чекуа

Београд, 24. јун 2009. године – Министар правде у Влади Републике Србије Снежана Маловић потврдила је данас да је упутила захтев Бугарској за изручење Агима Чекуа и изразила очекивање да ће власти те земље у најкраћем року позитивно одговорити на њега.

Маловић је у изјави за агенцију Танјуг навела да Министарство правде тражи изручење Чекуа у циљу вођења поступка који је против њега покренут у Окружном суду у Нишу због кривичног дела геноцида, убиства 669 Срба и 18 других неалбанаца 1999. године на Косову и Метохији.

Она је изразила очекивање да ће надлежни органи Бугарске хитно донети одлуку о изручењу Чекуа, бившег команданта ОВК, против кога се поступак води по командној одговорности.

Маловић је прецизирала да би поступак о изручењу могао да буде спроведен према Европској конвенцији о екстрадицији, иако Србија и Бугарска имају уговор о међународној правној помоћи у кривичним стварима из 1960. године.

Она је подсетила на то да је Чеку ухапшен синоћ на македонско-бугарској граници по потерници Интерпола расписаној по наредби Окружног суда у Нишу, на којој се налази и Хашим Тачи.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs