Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Страдао младић на Новом Београду

Страдао младић на Новом Београду

Београд, 19. март 2009. године – Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да је данас у раним јутарњим часовима припадник Интервентне јединице у улици Омладинских бригада код броја 44 на Новом Београду употребио ватрено оружје, приликом чега је дошло до тешког рањавања са смртним последицама Ђорђа Зарића (1985) из Београда.

У саопштењу се наводи да полиција и тужилаштво заједнички раде на утврђивању чињеница и околности које су довеле до смртног случаја.

Полиција је донела решење о задржавању полицијског службеника и у року од 48 часова он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен дежурном истражном судији Окружног суда у Београду на саслушање и даље поступање.

Полицијски службеници Интервентне јединице су у улици Алексиначких рудара уочили путничко возило које је прошло кроз црвено светло на семафору и кренули са упаљеном светлосном и звучном сигнализацијом у намери да га зауставе.

Након проласка кроз црвено светло на семафору путничко возило се удаљило преко кружног тока, не зауставивши се при томе ни на једном семафору.

Полицијски службеници су принудним препречавањем зауставили возило у улици Омладинских бригада код броја 44 и наредили особама у њему да изађу.

После више упозорења и њиховог одбијања да напусте возило, полицијски службеник који се налазио са сувозачеве стране из безбедносних разлога је уперио службени пиштољ.

Приликом изласка из возила сувозач Ђорђе Зарић је вратима возила закачио полицијског службеника у пределу руке, а затим одгурнуо пиштољ, после чега је дошло до пуцња из службеног пиштоља.

Том приликом Ђорђе Зарић је задобио повреде у пределу главе од којих је преминуо на месту догађаја.

Смрт је констатовао дежурни лекар у 4.30 часова.

На место догађаја убрзо је дошла и девојка Ђорђа Зарића, која је полицију обавестила о томе да су се враћали са једног од београдских сплавова и да је она управљала Зарићевим аутомобилом јер је он био у алкохолисаном стању, док је њега превезао пријатељ, код кога је алко-тестом утврђено присуство 1,36 промила алкохола у крви, додаје се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs