Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Закључен уговор о продаји имовине компаније "Интернационал ЦГ" из Београда

Закључен уговор о продаји имовине компаније "Интернационал ЦГ" из Београда

Београд, 26. децембар 2008. године – Агенција за приватизацију Републике Србије саопштила је данас да је закључен уговор о продаји имовине компаније "Интернационал ЦГ" д. п. у реструктурирању из Београда, са пратећом опремом и правима на објектима која се налази на Копаонику, компанији "МК груп" д.о.о. Београд.

У саопштењу се наводи да су поменути уговор са купцем закључили Агенција за приватизацију и компанија "Интернационал ЦГ" д.п. Београд – у реструктурирању, и додаје да је шифра тендера била КОП 25/08.

Основне елементе уговора чине продајна цена од 23.000.000 евра и следећи развојно-инвестициони услови: задржавање постојеће функције хотела и апартмана најмање следећих 10 година и обезбеђење нивоа квалитета од минимум интернационалне 4 звездице за хотел "Гранд" у року од 2 године од закључења трансакције.

Такође, развојно-инвестициони услови су и обезбеђење нивоа квалитета од минимум интернационалне 4 звездице за хотел "Сунчани врхови" ("Апартмани Конаци") у року од 3 године, као и задржавање постојеће намене станова које користе запослени, у периоду од 3 године од закључења трансакције.

Купац је прихватио минимални социјални програм који је, сходно јавном позиву, био обавезан за сваког понуђача, а који укључује обавезу купца да, са имовинском целином која је предмет продаје, преузме 253 запослена из компаније "Интернационал ЦГ".

На јавном тендеру за продају имовине ове компаније, који је објављен 31. јула ове године, достављена је једна понуда од стране „МК групе" са компанијом "Falkensteiner Micaeler Tourism Group" из Аустрије.

Тендерска комисија је на трећој седници, која је одржана 25. децембра ове године, одобрила предлог Комисије за преговоре и донела одлуку о одобравању закључивања уговора о продаји са јединим понуђачем на тендеру – "МК групом" д.о.о. Београд, подсећа се у саопштењу.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs