Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Наредне године посебна помоћ банкарском сектору

Наредне године посебна помоћ банкарском сектору

Београд, 20. децембар 2008. године - Министар економије и регионалног развоја у Влади Републике Србије Млађан Динкић најавио је да ће следеће године, у светлу светске економске кризе, посебна пажња бити посвећена помоћи банкарском сектору, и истакао да је важно како ће се у пракси спровести припремљени пакет финансијске помоћи.

Динкић је синоћ, говорећи студентима на Економском факултету у Новом Саду о економској политици у следећој години и светској економској кризи, указао на то да ће привреда Србије у наредном периоду имати проблема.

Он је подсетио на то да је Влада припремила пакет финансијске помоћи, и нагласио да је веома важно како ће он бити спровођен у пракси, при чему ће посебна пажња бити посвећена помоћи банкарском сектору.

Морамо да урадимо оно што раде и друге земље, да "раскравимо" банке тако што ћемо да преузмемо у следећој години један део њиховог ризика, објаснио је министар и додао да је због тога у буџету за наредну годину планирано 600 милиона евра гаранције за пласмане банака.

Динкић је истакао да се банкама морају обезбедити и депозити по нижим каматним стопама, како би каматне стопе за крајње кориснике биле ниже.

Према његовим речима, онај ко добије кредит мораће да потпише да неће отпуштати раднике, односно да ће у најмању руку одржавати исти број запослених, при чему ће предност имати они који су извозници.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs