Читај ми

Пројекат "Европа за све"

Упутство за пријављивање на конкурс

Пријемни формулар за конкурс

Кабинет потпредседника Владе Републике Србије за европске интеграције у сарадњи са Европским покретом у Србији и медијским партнерима – дневним листом “Прес” и РТС-ом, покреће пројекат “Европа за све”.

Позивамо удружења, институције, организације и грађане да кандидују људе из својих градова, места и села који нису имали прилике да до сада путују у ЕУ, а који су својим поступком, делом, успехом, инвентивношћу, моралношћу или храброшћу задужили заједницу у којој живе.

Педесет изабраних кандидата ће првог дана безвизног режима прећи границу Европске уније без визе у свом пасошу и за шест дана наградног путовања упознати Рим, Берлин, Париз и Брисел.

Кандидовање почиње у уторак, 10. новембра, и траје до 25. новембра 2009. године. Од пристиглих кандидатура жири ће утврдити коначну листу кандидата који одговарају условима конкурса. Након тога, у првој недељи децембра, у специјалној емисији на РТС-у биће организовано извлачење 50 кандидата.

Пројекат ће водити Кабинет потпредседника Владе за европске интеграције у сарадњи са невладином организацијом Европски покрет у Србији. Пројекат су подржали Делегација Европске комисије у Београду, Амбасада Француске, Амбасада Италије, Амбасада Немачке, као и компанија Јат ервејз, Аеродром Никола Тесла, Банка Интеза и Ерсте банка.

Пројекат „Европа за све“ отворен је за раднике, службенике, пољопривреднике, научнике, уметнике, пензионере, студенте, домаћице, запослене, незапослене.

Позивамо професионална и стручна удружења, компаније, општине у Србији, невладине организације, државне институције и грађане да кандидују људе који заслужују да буду део пројекта “Европа за све”.

УСЛОВИ КОНКУРСА:

1. Кандидати могу бити искључиво особе старије од 18 година.

2. Кандидати могу бити особе које до сада никада нису путовале у ЕУ.

3. Пријава мора бити праћена препоруком неке институције, организације или појединца која објашњава како су кандидати поступком, делом, успехом, инвентивношћу, моралношћу или храброшћу задужили заједницу у којој живе.

Формулар и упутство за конкурисање доступни су на сајтовима Владе Републике Србије, Европског покрета у Србији, Радио-телевизије Србије и дневних новина “Прес”.

Пријаве слати искључиво поштом на адресу Европског покрета у Србији – Краља Милана 31/II са назнаком „Европа за све“.