Активности премијера

23.06.2018.
Млади докторанди потписали прве уговоре о раду
Београд, 23. јун 2018. године – У Дому Народне скупштине Републике Србије данас је одржана свечаност поводом укључивања 1.000 младих докторанада у научно-истраживачке пројекте на институтима и факултетима у Србији, при чему је 50 будућих докторанада електронски потписало своје прве уговоре о раду. | даље »
22.06.2018.
Европска инвестициона банка најважнији партнер Србије
Београд, 22. јун 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је вечерас да је Европска инвестициона банка (ЕИБ) најважнији партнер Србије у реформама и модернизацији, а да је најпоноснија на заједнички пројекат клиничког центра у Нишу. | даље »
22.06.2018.
Пријатељски и стратешки односи са Азербејџаном достигли највишу тачку
Београд, 22. јун 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић истакла је данас, у разговору са амбасадором Републике Азербејџан у Србији Елдаром Хасановим, да су билатерални односи двеју држава у сталном успону и да су потписивањем Споразума о стратешком партнерству и Акционог плана обухваћене све области сарадње. | даље »
22.06.2018.
Либерија спремна да пружи подршку Србији у свим важним питањима
Београд, 22. јун 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић оценила је, у данашњем разговору са министром спољних послова Либерије Гбезонгаром Милтон Финдлијем, да је одлука те земље о повлачењу признања независности Косова потврда да је препознат напор Србије да очува стабилност региона и дијалогом дође до компромисног решења. | даље »
22.06.2018.
Србија неће заборавити недужне жртве сукоба на Космету
Београд, 22. јун 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић поручила је данас, поводом двадесете годишњице отмице српских рудара копа "Белаћевац" на Косову и Метохији, чија судбина још није расветљена, да Србија жели компромис у решавању косовско-метохијског питања, али да своје жртве неће заборавити. | даље »
21.06.2018.
Велике могућности за дугорочну сарадњу са Бугарском
Београд, 21. јун 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са председником Републике Бугарске Руменом Радевим о даљем развоју свеукупних билатералних односа двеју држава, унапређењу економске сарадње и сарадње у области енергетике, као и актуелним политичким темама у земљи и региону. | даље »
21.06.2018.
Изузетни резултати политичке и економске сарадње Србије и Индије
Београд, 21. јун 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић примила је данас у опроштајну посету амбасадорку Републике Индије у Србији Нариндер Чаухан, којој је исказала захвалност за изузетно ангажовање на унапређењу свеукупних билатералних односа и јачању традиционалног пријатељства наше две земље. | даље »
20.06.2018.
Замрзнути конфликт није решење за Космет
Смедерево, 20. јун 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је дугорочно решење питања нормализације односа са Приштином у интересу Србије, али и свих Срба и других неалбанаца на Косову и Метохији, поручивши да ни замрзнути конфликт није у интересу наше земље. | даље »
20.06.2018.
Градска управа у Смедереву предњачи у примени еЗУП-а
Смедерево, 20. јун 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић истакла је данас, приликом посете Градској управи Смедерево, да систем еЗУП-а ставља грађане на прво место, да се користи за то да имамо брзу, ефикасну и транспарентну јавну управу и мање корупције. | даље »
19.06.2018.
За трајно решење питања Космета неопходан компромис
Београд, 19. јун 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић поручила је данас да Србија никада неће признати једнострано проглашену независност Косова, оценивши да то не би био компромис за који се Београд залаже, а који не би ни био могућ када би Србија и даље инсистирала на томе да је Косово њен саставни део. | даље »
http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/sekcija.php?id=253
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs