Активности Владе

16.10.2018.
Данас свечано отварање самита Кина +16 земаља ЦЕИ у Београду
Београд, 16. октобар 2018. године – Трећи самит министара транспорта НР Кине и 16 земаља централне и источне Европе, као и Трећи форум градоначелника главних градова земаља учесница у механизму сарадње НР Кине и 16 земаља ЦИЕ, данас ће свечано бити отворени у Београду. | даље »
15.10.2018.
Побољшати квалитет живота слепих и слабовидих
Београд, 15. октобар 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић састао се са представницима Савеза слепих и слабовидих Србије, Градске организације слепих Београд и Националне организације особа са инвалидитетом Србије. | даље »
15.10.2018.
Интензивна градња станова за снаге безбедности
Београд, 15. октобар 2018. године – Председник Републике Србије Александар Вучић најавио је данас, након састанка са председницом Владе Аном Брнабић и ресорним министрима поводом развоја пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности, да ће до 1. маја у свих седам градова Србије кренути изградња тих станова. | даље »
14.10.2018.
Шарчевић отворио истраживачки семинар за основце на Гочу
Гоч, 14. октобар 2018. године – Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић отворио је данас на Гочу мини истраживачки семинар „Научни контакт или Игром до науке“, који се бави промоцијом интердисциплинарности, односно „STEM“ образовања (Science, Technology, Engineering, Mathematics). | даље »
12.10.2018.
Отворен Сајам пољопривреде „Агросирм“ у Сремској Митровици
Сремска Митровица, 12. октобар 2018. године – Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије Бранислав Недимовић отворио је данас Сајам пољопривреде „Агросирм“ у Казнено-поправном заводу у Сремској Митровици, који ће трајати два дана. | даље »
12.10.2018.
Дунавска стратегија јача регионалну сарадњу
Београд, 12. октобар 2018. године – Помоћник министра за европске интеграције у Влади Републике Србије Михајло Дашић изјавио је данас да је река Дунав важан ресурс за Србију и друге подунавске земље и представља шири оквир за регионалну сарадњу. | даље »
12.10.2018.
Непримерена организација скупа о изборним условима без учешћа државних институција
Београд, 12. октобар 2018. године – Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Бранко Ружић изјавио је данас да сматра непримереним организацију округлог стола о потреби промене изборних услова без учешћа и позива надлежних државних институција. | даље »
11.10.2018.
Руско тржиште потпуно отворено за српске производе
Београд/Москва, 11. октобар 2018. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и министар пољопривреде Руске Федерације Дмитриј Патрушев оценили су данас да су врата руског тржишта потпуно отворена за пољопривредне и прехрамбене произвођаче из Србије. | даље »
11.10.2018.
Последице одласка младих сложене и далекосежне
Београд, 11. октобар 2018. године – Министарка без портфеља у Влади Републике Србије задужена за демографију и популациону политику Славица Ðукић Дејановић изјавила је данас да су последице одласка младих из земље сложене и далекосежне, због чега је управљање миграцијама младог високообразованог становништва један од приоритетних задатака Владе. | даље »
11.10.2018.
Превазилажење предрасуда о особама са менталним проблемима
Београд, 11. октобар 2018. године – Министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику у Влади Републике Србије Славица Ðукић Дејановић истакла је данас да је заузимање позитивног става према особама са душевним поремећајима знак ваљане информисаности и развијене здравствене културе. | даље »
http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/sekcija.php?id=252
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs