Активности Владе

20.03.2018.
Представљен нацрт извештаја о стању живе у Србији
Београд, 20. март 2018. године – Министарство заштите животне средине Владе Републике Србије саопштило је да су данас представљени резултати двогодишњег пројекта „Прелиминарна процена стања за имплементацију Минамата конвенције о живи у Републици Србији “. | даље »
20.03.2018.
Знање и иновације важан потенцијал Србије
Београд, 20. март 2018. године – Министар за европске интеграције у Влади Републике Србије Јадранка Јоксимовић изјавила је да је паметна Европа данас Европа заснована на знању и иновацијама, а Србија, као земља кандидат, препозната је као велики потенцијал и неко ко може да испоручи додату вредност својим ступањем у ЕУ. | даље »
20.03.2018.
Канцеларија за ИТ и електронску управу добитник престижног признања
Београд/Женева, 20. март 2018. године – Канцеларија за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије добитник је престижне светске награде за допринос развоју информационог друштва, коју додељује Светски самит за информационо друштво (WSIS). | даље »
20.03.2018.
Школовати профиле који ће имати шансу за брже запослење
Бачка Топола, 20. март 2018. године – Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић обишао је данас Основну школу "Никола Тесла" у Бачкој Тополи, у којој је завршена прва фаза реконструкције, док је за другу фазу у току израда пројектне документације. | даље »
20.03.2018.
Ситуација са поплавама тренутно нигде није критична
Београд, 20. март 2018. године – Помоћник министра унутрашњих послова у Влади Републике Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић изјавио је данас да се на целој територији наше земље спроводе редовне и ванредне мере одбране од поплава и да ситуација тренутно нигде није кризна. | даље »
19.03.2018.
На вантелесну оплодњу о трошку државе и за друго дете
Београд, 19. март 2018. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за демографију и популацину политику Славица Ђукић Дејановић најавила је данас да ће парови који се боре са стерилитетом и који су прво дете добили вантелесном оплодњом, моћи о трошку РФЗО истом методом да покушају да добију и друго дете. | даље »
19.03.2018.
Шест авиона типа "ласта" од данас у употреби у ВС
Београд, 19. март 2018. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обишли су данас на Аеродрому „Батајница“ авионе "ласта", који су уведени у употребу у РВ и ПВО Војске Србије, и авионе МиГ-29, на којима је у току ремонт и модернизација. | даље »
19.03.2018.
Немерљив допринос Карловачке гимназије српском образовању
Сремски Карловци, 19. март 2018. године – Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић обишао је данас Карловачку гимназију, у којој су, у оквиру Програма модернизације школа, у току радови на санацији фасаде, водоводне и канализационе мреже. | даље »
19.03.2018.
Помоћ Немачке у спровођењу пројекта "Иницијатива за инклузију"
Београд, 19. март 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић потписао је данас Меморандум о сарадњи са Немачком организацијом за међународну сарадњу (GIZ) и Националном службом за запошљавање (НСЗ) на спровођењу пројекта "Иницијатива за инклузију". | даље »
18.03.2018.
Зауставити изузетно неповољне демографске трендове
Београд, 18. март 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић упозорио је данас на изузетно неповољна демографска кретања у нашој земљи, нагласивши да су неопходне хитне и свеобухватне мере, како би се такви трендови зауставили. | даље »
http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/sekcija.php?id=252
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs