Косово и Метохија

14.12.2017.
Формирање ЗСО најважнија тема за Србију
Београд, 14. децембар 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић честитао је данас Српској листи и свим одборницима и градоначелницима, који су допринели њеној убедљивој победи у већински српским срединама на недавно одржаним локалним изборима на Косову и Метохији, почетак мандата и конституисање општинских власти. | даље »
14.12.2017.
Спортска удружења се укључила у унутрашњи дијалог о Космету
Београд, 14. децембар 2017. године – На шестом скупу унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, који је покренут на иницијативу председника Републике Србије Александра Вучића, о могућим решењима тог питања, мишљења су данас изнели представници спортских организација. | даље »
13.12.2017.
Кроз унутрашњи дијалог о Космету до одрживог решења
Београд, 13. децембар 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић изјавио је данас у разговору са амбасадором Португала у Србији Аугуштом Сараива Пеишотом да унутрашњи дијалог о Косову и Метохији треба да ојача наш капацитет за проналажење дугорочно одрживог решења које ће допринети и дугорочној стабиности у региону. | даље »
12.12.2017.
Привредници разговарали о Косову и Метохији
Београд, 12. децембар 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић и генерални секретар председника Републике Србије Никола Селаковић присуствовали су данас у Привредној комори Србије (ПКС) скупу привредника посвећеном Косову и Метохији. | даље »
07.12.2017.
Комбинат "Трепча" важан за српски народ у покрајини
Звечан, 7. децембар 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић поручио је запосленима у РМК "Трепча" да ће у Влади Србије имати трајног и оданог савезника у настојањима да тај комбинат буде сачуван, нагласивши његову важност за опстанак Срба на Космету. | даље »
06.12.2017.
Јачање високошколских установа на Косову и Метохији
Косовска Митровица, 6. децембар 2017. године – Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Дамјан Јовић присуствовао је данас свечаној академији поводом обележавања 50 година рада Факултета техничких наука Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици. | даље »
04.12.2017.
У Косовској Митровици отворено саветовалиште за децу и младе
Косовска Митровица, 4. децембар 2017. године – Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Слађана Марковић Стојановић присуствовала је данас отварању телефонског саветовалишта за децу и младе на Медицинском факултету у Косовској Митровици, чији је циљ заштита дечјих права и спречавање злостављања, занемаривања и свих облика насиља. | даље »
25.11.2017.
Обезбедити услове за одрживи повратак интерно расељених на Космет
Београд/Подгорица, 25. новембар 2017. године – Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Душан Козарев изјавио је данас да су у протекле две деценије услови за одрживи повратак интерно расељених на Космет били веома лоши, што је определило велики број расељених за интеграцију у места расељења. | даље »
24.11.2017.
Кина чврсто за очување територијалног интегритета Србије
Београд, 24. новембар 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић изразио је захвалност амбасадору Народне Републике Кине у Србији Ли Манчангу на подршци коју је та земља пружила нашој земљи приликом покушаја самопроглашеног Косова да се инфилтрира у међународне организације, попут Унеска и Интерпола. | даље »
24.11.2017.
Подршка Белорусије суверенитету и територијалном интегритету Србије
Београд/Минск, 24. новембар 2017. године – Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Душан Козарев састао се данас у Минску са начелником Управе за међународну сарадњу и националну безбедност Савета Републике Народне скупштине Белорусије Владимиром Николајевичем Чушевим. | даље »
http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/sekcija.php?id=241
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs