Најавe и обавештења

19.11.2017. | 13:00
Свечаност поводом обележавања Светског дана детета биће одржана у недељу, 19. новембра, у 13 часова, у шопинг центру „Стадион“, ниво 2, Заплањска 32, у Београду.

Свечаност организује Канцеларија за људска и мањинска права под слоганом „Здраво свете, ја сам дете“.

У оквиру програма поводом обележавања Светског дана детета биће уприличен забавни програм прилагођен деци – фејспејтинг, караоке такмичење, ликовна радионица, као и дружење са маскотама.
Гости ће бити Филип Митровић, Ђура и морнари, дечји хор „Чаролија“, док ће у оквиру централног програма бити приказана представа „Слатки немир“.

За посетиоце и учеснике обезбеђене су награде и бројна изненађења.

Изјаве за медије предвиђене су у 12.45 часова.

За праћење овог догађаја неопходно је послати акредитације за представнике медија најкасније до недеље, 19. новембра, до 10 часова, на имејл marko.jovanovic@ljudskaprava.gov.rs.
20.11.2017. | 09:00
Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић посетиће општину Гроцка у понедељак, 20. новембра.

Кркобабић ће у 9 часова са председником те општине Драгољубом Симоновићем посетити новоосновану Земљорадничку задругу „Врчин 2017“ у Врчину (Улица 29. новембра 2), а затим и Фабрику за прераду воћа „Гроцка“, у Гроцкој, Народних хероја бб.

Посета општини Гроцка је наставак реализације Програма подршке спровођењу мера равномерног регионалног развоја Републике Србије кроз учешће државе у економско-финансијским подстицајима за оснивање нових и инвестиционе пројекте постојећих задруга у 2017. години.

Након обиласка, одржаће се састанак са руководством те општине, познате по пољопривредној производњи, а посебно воћарству, на тему развоја и унапређења задругарства, повезивања пољопривредних произвођача и унапређења производње, прераде и пласмана пољопривредних производа.
20.11.2017. | 11:30
Министарство правде Владе Републике Србије организоваће округли сто посвећен изради нацрта закона о бесплатној правној помоћи у понедељак, 20. новембра, у 11.30 часова, у Градској кући у Нишу.

Министарство организује овај округли сто уз подршку Мултидонаторског повереничког фонда за подршку сектору правосуђа у Републици Србији (MDTF-JSS) и Светске банке.

Основни циљ округлог стола јесте усаглашавање текста нацрта закона који ће дефинисати пружаоце бесплатне правне помоћи у Републици Србији.

Очекује се присуство представника јединица локалне самоуправе, адвоката, организација цивилног друштва, правних клиника и представника стручне јавности.

За праћење овог догађаја неопходно је послати акредитације за представнике медија најкасније до понедељка, 20. новембра, до 10 часова, на имејл milan.cvetanovic@gu.ni.rs.

Акредитације треба да садрже име, презиме и број личне карте.
http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/dogadjaji.php?id=1516
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs