Најавe и обавештења

21.01.2018. |
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић учествоваће на конференцији „Digital, Life, Design“, 21. и 22. јануара у Минхену.

На једној од водећих иновативних конференција, премијерка Брнабић говориће о искуствима Србије у области дигитализације и начину на који дигитализација и ИТ мењају Србију.

Председница Владе представиће приоритете у области дигитализације и планове за развој креативних и дигиталних индустрија као наших развојних шанси.

Конференција „Digital, Life, Design“ покренута је 2005. године у Минхену, са циљем да истражи како дигитализација утиче на свакодневни живот људи, друштвене, политичке и економске промене.

У протеклој деценији конференција је прерасла у интердисциплинарну и међународу платформу која окупља утицајне људе из целог света, који својом креативношћу, радом и истраживањима утичу на те промене.

По оцени угледног британског магазина „The Economist“ – конференција „Digital, Life, Design“ једна је од две најважније иновативне конференције у Европи.

Конференција у Минхену одржава се непосредно пре Светског економског форума у Давосу и окупиће око 150 говорника и више од 800 учесника по позиву из целог света.

Конференцију ће пратити више од 200 новинара водећих европских и светских медија.

Током учешћа на конференцији у Минхену, председница Владе састаће се са државном министарком за европске послове и регионалне односе Баварске Беате Мерк.

Брнабић и Мерк разговараће о билатералним односима и економској сарадњи Србије и Немачке, актуелним политичким темама у региону Западног Балкана, као и немачкој подршци процесу европских интеграција.
22.01.2018. | 10:00
Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић посетиће општину Младеновац, у понедељак, 22. јануара.

Програм посете

10 часова – Обилазак саобраћајнице у зони ОШ “Коста Ђукић”, са представницима локалне самоуправе и ЈП “Путева Србије”;

10.10 часова – Обилазак радова на мосту преко железничке пруге Београд-Велика Плана;

10.25 часова – Састанак са представницима градске општине Младеновац у седишту општине;

11 часова – Конференција за новинаре;

11.20 часова – Пријем грађана Младеновца код потпредседнице Владе у просторијама општине.
22.01.2018. | 10:00
Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састаће се са новопостављеним амбасадором Туниса у Републици Србији Сеифом Алах Ражебом, у понедељак, 22. јануара, у 10 часова, у Министарству спољних послова, Кнеза Милоша 24.

Сниматељима и фоторепортерима омогућено је снимање почетка састанка, након којег ће медијима бити прослеђено саопштење.

Захтеве за акредитације (име и презиме, функција и матични број) послати Прес служби Министарства спољних послова до понедељка, 22. јануара, до 8 часова, на имејл dinfmsp@gmail.com.
22.01.2018. | 10:45
Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састаће се са министром одбране Парагваја Диогенисом Мартинесом, у понедељак, 22. јануара, у 10.45 часова, у Министарству спољних послова, Кнеза Милоша 24.

Сниматељима и фоторепортерима омогућено је снимање почетка састанка, након којег ће медијима бити прослеђено саопштење.

Захтеве за акредитације (име и презиме, функција и матични број) послати Прес служби Министарства спољних послова до, понедељка, 22. јануара, до 8 часова, на имејл dinfmsp@gmail.com.
http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/dogadjaji.php?id=1516
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs