Најавe и обавештења

31.03.2017. | 08:00
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин састаће се са амбасадором Републике Белорусије у Србији Владимиром Чушевим у петак, 31. марта, у 8 часова, у Палати Србија, Булевар Михаила Пупина 2, "плави" салон, источни улаз.

Сниматељима и фоторепортерима биће омогућено снимање почетка састанка, по чијем ће завршетку бити издато саопштење.

За праћење овог догађаја неопходно је послати акредитације за представнике медија најкасије до до петка, 31. марта, до 7.30 часова, на имејл press@minrzs.gov.rs.
31.03.2017. | 09:00
Комисија за спровођење Националне стратегије реформе правосуђа за период од 2013. до 2018. године одржаће седницу у петак, 31. марта, у 9 часова, у библиотеци Високог савета судства, Ресавска 42, у Београду.

На 28. седници ће, поред осталог, бити разматрано спровођење Акционог плана за Поглавље 23, у делу који се односи на реформу правосуђа.

Представници медија треба да акредитације, са именом и презименом и бројем личне карте, доставе на имејл novinari@mpravde.gov.rs најкасније до петка, 31. марта, у 8 часова.
31.03.2017. | 10:00
Министар правде у Влади Републике Србије Нела Кубуровић учествоваће на Трећем годишњем саветовању јавних извршитеља Србије, које се одржава на Копаонику, у петак, 31. марта, у 10 часова, хотел „Ангела“.

Поред Кубуровић, у уводном делу говориће и председник Коморе јавних извршитеља Александра Трешњев, судија Врховног касационог суда Предраг Трифуновић и директор УСАИД Пројекта за боље услове пословања.
31.03.2017. | 10:30
Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић посетиће Горњи Милановац и Краљево у петак, 31. марта.

План посете општини Горњи Милановац

10.30 часова – састанак са председником општине Дејаном Ковачевићем, зграда општине, Таковска 2;
11 часова – посета ОШ „Александар Први“, Хероја Дражевића 2;
11.35 часова – изјаве за медије;
11.50 часова – посета Гимназији „ Таковски устанак“, Милоша Великог 11.

План посете општини Краљево

13.05 часова – Шарчевић и градоначелник Краљева Предраг Терзић обилазе Основну школу „Драган Маринковић“, која је потпуно обновљена после поплава 2014. године, село Адрани бб;
13.30 часова – изјаве за медије.

Сниматељима и фоторепортерима биће омогућено снимање почетка састанка и обиласка школа.
31.03.2017. | 11:00
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин уручиће ваучере за набавку и уградњу сертификованих ручних команди за првих 20 возила чланова Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије у петак, 31. марта, у 11 часова, на штанду Савеза на Сајму аутомобила, хала 1А, партер "Сава", на Београдском сајму, Булевар војводе Мишића 14.

Ресорно министарство је Савезу параплегичара и квадриплегичара Србије, у оквиру Стално отвореног конкурса за унапређење положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији, у 2016. години определило 1.956.506 динара за пројекат "Једнаки у саобраћају", за набавку, уградњу и сервис сертификованих команди за возила.

Овај пројекат ће утицати на повећање безбедности учесника у саобраћају, а особе са инвалидитетом ће добити квалитетно помагало које задовољава све стандарде.
31.03.2017. | 11:00
Вршилац дужности директора Канцеларије за људска и мањинска права Владе Републике Србије Сузана Пауновић учествоваће на завршној конференцији пројекта "Овде смо заједно – Европска подршка за инклузију Рома" у петак, 31. марта, у 11 часова, у Клубу посланика, Толстојева 2.

Присутнима ће се обратити и заменик шефа Делегације ЕУ у Србији Оскар Бенедикт, шеф Мисије ОЕБС-а у Србији Андреа Орицио, руководилац пројекта Лојд Тудик и председник Националног савета ромске националне мањине Витомир Михајловић.

Пројекат је финансирала Европска унија, а спровела га је Мисија ОЕБС-а у Србији.

Изјаве за медије предвиђене су у 10.45 часова.

Заинтересовани представници медија своје акредитације могу послати најкасније до петка, 31. марта, до 10 часова, на имејл press@ljudskaprava.gov.rs.
31.03.2017. | 11:00
Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије Ненад Иванишевић доделиће сертификате за социјалне услуге у петак, 31. марта, у 11 часова, у згради општине Бачка Топола, Маршала Тита 20.

Сертификати ће бити додељени за успешно завршене обуке за обављање социјалних услуга, геронтодомаћице и личног пратиоца детета са сметњама у развоју, које је акредитовао Републички завод за социјалну заштиту.
31.03.2017. | 12:00
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин присуствоваће полагању камена темељца за нови тржни центар на Видиковцу у петак, 31. марта, у 12 часова, Ибарски пут бб.

Догађају ће присуствовати и амбасадор Израела у Србији Алона Фишер Кам.

Тржни центар "Биг фешн Видиковац" биће највећи и најмодернији трговачки комплекс у Србији и на Балкану. Инвестиција је вредна 150 милиона евра, а простираће се на површини од 150.000 метара квадратних, од чега ће сам комплекс заузимати 120.000 метара квадратних.
31.03.2017. | 12:00
Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић присуствоваће свечаној академији поводом 80 година Економског факултета у петак, 31. марта, од 12 часова, у Задужбини Илије Коларца, Студентски трг 5.

Михајловић присуствује свечаности као један од истакнутих бивших студената ове високошколске установе.
31.03.2017. | 12:00
Свечано полагање камена темељца за изградњу 20 станова за избеглице из Босне и Херцеговине и Хрватске биће одржано у Прокупљу, у петак, 31. марта, у 12 часова, Змај Јовина бб.

Церемонији ће присуствовати први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, који је и председник Комисије за координацију процеса трајне интеграције избеглица Владе Републике Србије.

Такође, присутни ће бити и помоћник комесара за избеглице и миграције Републике Србије Иван Гергинов, градоначелник Прокупља Александар Симоновић, представници донатора и других домаћих и међународних институција и организација.

Станови се граде донаторским средствима, уз контрибуцију општине Прокупље, у оквиру другог потпројекта Регионалног стамбеног пројекта Републике Србије.

Извођач радова је грађевинско привредно друштво „Банковић д.о.о.“, а уговором је предвиђено да радови трају 330 дана.

Регионални програм стамбеног збрињавања заједнички је вишегодишњи програм Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у региону.

Регионални стамбени програм Републике Србије спроводи се уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, САД, Немачке, Италије, Норвешке, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.
http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/dogadjaji.php?id=1516
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs