Најавe и обавештења

16.10.2018. | 08:30
Последња едукативна радионица у оквиру пројекта „Јачање капацитета Инспектората за рад и подизање свести грађана у циљу сузбијања рада на црно“ („Реци НЕ раду на црно“), одржаће се у уторак, 16. октобра, са почетком у 8.30 часова, у просторијама Клуба посланика, Толстојева 2.

Пре почетка едукативне радионице присутнима ће се обратити министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, који ће представити досадашње резултате овог пројекта, као и в.д. директора Инспектората за рад Стеван Ђуровић и амбасадор Краљевине Норвешке у Србији Арне Санес Бјорнстад.

Инспекторима из целе Србије ће на радионици бити подељено и 266 лаптопова, који ће убрзати и унапредити њихов досадашњи рад.

Едукативне радионице у оквиру пројекта „Реци НЕ раду на црно“ одржане су у градовима целе Србије са циљем ефикасније борбе против сиве економије и подизања свести грађана о штетности рада „на црно“.

Представници медија треба да своје присуство пријаве најкасније до уторка, 16. октобра, до 8 часова, на имејл press@minrzs.gov.rs.
16.10.2018. | 09:00
Трећи самит министара транспорта НР Кине и 16 земаља централне и источне Европе одржаће се од 15. до 17. октобра у Београду.
У истом периоду, у Београду ће бити организован и Трећи форум градоначелника главних градова земаља учесница у механизму сарадње НР Кине и 16 земаља централне и источне Европе.

Свечано отварање оба самита је у уторак, 16. октобра, у 9 часова, у Палати Србија, Булевар Михајла Пупина 2, а уводна обраћања отворена су за медије.

На отварању самита, присутнима ће се обратити потпредседница Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, која је и домаћин скупа, као и министар рударства и енергетике и национални координатор за сарадњу Кине и земаља централне и источне Европе Александар Антић.

Учесницима ће се обратити и представник кинеског Секретаријата за сарадњу са земљама ЦИЕ из Пекинга Ли Јуђе, градоначелник Београда Зоран Радојичић, заменица градоначелника Пекинга Ванг Хунг, министар транспорта НР Кине Ли Сјаопенг и председник Републике Србије Александар Вучић.

Новинарске екипе које прате Самит министара потребно је да у Палати Србија буду у уторак, 16. октобра, до 8 часова.

По завршетку састанка, у 11.30 часова, медијима ће се обратити Зорана Михајловић и Ли Сјаопенг.

ВАЖНА НАПОМЕНА ЗА МЕДИЈЕ:

Сви медији заинтересовани да прате Самит министара транспорта потребно је да акредитују чланове екипа искључиво посредством сајта за акредитације Самита министара транспорта Кине и 16 земаља централне и источне Европе, на адреси www.accreditation.gov.rs (секција “Press”).

Акредитације ће важити и за Форум градоначелника главних градова НР Кине и 16 земаља централне и источне Европе.

Крајњи рок за акредитације је петак, 12. октобар, у поноћ. Пријављивање представника медија за праћење догађаја по истеку рока за акредитације неће бити могуће.
16.10.2018. | 09:30
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састаће се са амбасадором Руске Федерације у Србији Александром Чепурином у уторак, 16. октобра, у 9.30 часова, у згради Владе, Немањина 11.

Сниматељима и фото-репортерима биће омогућено снимање почетка састанка, након којег ће бити прослеђено саопштење.
16.10.2018. | 10:30
Министар привреде у Влади Републике Србије Горан Кнежевић присуствоваће отварању новог производног погона фабрике „Новарес Србија“ у Зрењанину, у уторак, 16. октобра, од 10.30 часова, Лазаревачки друм б.б.
16.10.2018. | 10:30
Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали присуствоваће отварању новог производног погона компаније „Новарес Србија“ у Зрењанину у уторак, 16. октобра, у 10.30 часова, Лазаревачки друм бб.

Поменута компанија бави се производњом пластичних компоненти за потребе аутомобилске индустрије.
16.10.2018. | 12:00
Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић посетиће у уторак, 16. октобра, Тополу.

План посете

– 12 часова – састанак са председником Општине Топола Драганом Живановићем и председником Скупштине општине ове локалне самоуправе и народним послаником Драганом Јовановићем, зграда Општине Топола, Булевар краља Александра Првог 9;

– 12.15 часова – обилазак ОШ „Живко Томић“ у Доњој Шаторњи код Тополе, Доња Шаторња бб;

– 13 часова – обилазак Средње школе „Краљ Петар Први“ у Тополи, Шумадијска 2;

– 13.25 часова – изјаве за медије у школи „Краљ Петар Први“.

Сниматељима и фото-репортерима биће омогућено снимање почетка састанка и обилазака школа, као и изјава.
16.10.2018. | 12:00
Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Бранко Ружић представиће Нацрт закона о изменама и допунама Закона о инспекцијском надзору у уторак, 16. октобра, у 12 часова, у хотелу "Метропол", Булевар краља Александра 69.

Поред министра, присутнима ће се обратити и амбасадор Краљевине Норвешке у Србији Арне Санес Бјернстад и потпредседник УО НАЛЕД-а Горан Ковачевић.

Нацрт закона о изменама и допунама Закона о инспекцијском надзору предвиђа нова решења која ће омогућити растерећење одговорне привреде сувишних трошкова инспекцијских контрола и унапређење ефикасности инспекција.

Представљање Нацрта и припрему новог прописа подржала је и Амбасада Краљевине Норвешке у оквиру пројекта "Јачање инспекцијског, управног и управно-судског надзора над инспекцијским надзором", који реализују НАЛЕД и Јединица за подршку Координационој комисији Владе Србије за инспекцијски надзор.

Изјаве за медије предвиђене су у 11.30 часова, док је покривалица уводних излагања планирана у 12 часова.
16.10.2018. | 12:00
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић обићи ће у уторак, 16. октобра, компаније "Филип Морис" у Нишу и "Бритиш американ тобако" у Врању, поводом 15 година пословања ових компанија у Србији.

Брнабић ће прво у 12 часова посетити фабрику и производне погоне фабрике "Филип Морис" у Нишу, Булевар 12. фебруар 74.

Након тога, у 14.30 часова, премијерка ће обићи фабрику "Бритиш американ тобако" у Врању, Стефана Првовенчаног 209.

За све представнике медија из Београда обезбеђен је аутобуски превоз за праћење посета у Нишу и Врању. Аутобус ће из дворишта Владе Србије, Немањина 11, кренути у уторак, 16. октобра, у 8.30 часова.

Предвиђено је да сви представници медија буду испред зграде Владе петнаест минута раније.

Акредитације за медије су обавезне и могу се послати најкасније данас, 15. октобра, до 14 часова, на имејл press@gov.rs . У акредитацији је неопходно назначити да ли ће се користити организовани аутобуски превоз.
16.10.2018. | 13:00
Министарство државне управе и локалне самоуправе Владе Републике Србије одржаће округли сто на коме ће представити Нацрт закона о Централном регистру становништва у уторак, 16. октобра, у 13 часова, Клуб посланика, Толстојева 2.

Присутнима ће се том приликом обратити министар Бранко Ружић.

Успостављање Централног регистра становништва је још један корак ближе ка модерној, ефикасној и економичној управи.

Медијима је омогућено праћење уводних обраћања и целе јавне расправе, а изјаве за медије предвиђене су за 12.50 часова.
http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/dogadjaji.php?id=1516
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs