Најавe и обавештења

23.04.2018. | 10:00
Председница Владе Републике СрбијеАна Брнабић обратиће се на отварању пленарне седнице Националног конвента о Европској унији у понедељак, 23. априла у 10 часова у Дому Народне скупштине.

На пленарној седници Националног конвента о Европској унији биће представљени резултати постигнути у претходних годину дана у реформама у области европских интеграција, а посебно овогодишњи Извештај о напретку Србије у процесу интеграције у ЕУ.

Национални конвент о Европској унији окупља више од 700 организација цивилног друштва.

Акредитације доставити данас (22. априла) до 17 часова на мејл teodora@gradjanske.org.
23.04.2018. | 11:30
Социјално-економски савет Републике Србије одржаће 77. редовну седницу у понедељак, 23. априла у згради Владе Србије, Немањина 11.

По завршетку седнице, у 11.30 часова у Прес сали Владе биће одржана конференција за новинаре на којој ће учествовати социјални партнери.

Неопходно је да се представници медија који не поседују годишњу легитимацију Канцеларије за сарадњу с медијима акредитују на имејл: press@gov.rs
23.04.2018. | 12:00
Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствоваће почетку реконструкције пута Сремски Карловци–Банстол у понедељак, 23. априла, у 12 часова.

За представнике медија који долазе из Београда организован је превоз са поласком у 10 часова, са платоа испред Скупштине града Београда.

За екипе које долазе сопственим превозом, место окупљања је проширење пута код изласка из Сремских Карловаца ка Банстолу, у 11.45 часова.

Заинтересовани представници медија свој долазак могу потврдити, уз обавезну акредитацију (бројеви телефона новинара и бројеви личних карата чланова новинарске екипе), на имејл pr@putevi-srbije.rs, са напоменом да ли ће користити организовани превоз.
23.04.2018. | 12:00
Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Жељко Јовић присуствоваће сутра, 23. априла, у 12 сати, у Косовској Митровици Свечаној академији поводом Дана студената Приштинског универзитета са привременим седиштем у Косовској Митровици, која ће се одржати у амфитеатру Факултета техничких наука.

За даље информације можете се обратити на телефоне 011/311-10-19; 063/442-680.
23.04.2018. | 12:00
Министар културе и информисања у Влади Републике Србије Владан Вукосављевић отвориће изложбу турског стреличарстава „Кеманкеш“ у понедељак, 23. априла, у 12 часова, у Великој галерији Дома Војске Србије.

Присутнима ће се обратити кустос поставке Мехмед Лутфи Шен, председник Фондације стреличара Хајдар Али Јилдиз и члан Фондације стреличара Билал Ердоган.

Представници медија своје акредитације, које треба да садрже име, презиме и број личне карте, могу послати најкасније до недеље, 22. априла, до 15 часова, на имејл press@kultura.gov.rs.
23.04.2018. | 12:45
Министар правде Нела Кубуровић учествоваће сутра, у понедељак 23. априла са почетком у 12.45 часова, на панел дискусији „Напредак у Поглављу 23 и промена Устава“, у оквиру пете пленарне седнице Националог конвента о ЕУ.

Пета пленарна седница биће одржана у малој пленарној сали Дома Народне скупштине (Трг Николе Пашића 13).

Поред министарке Кубуровић, о нацрту уставних амандмана у области правосуђа, као и напретку Србије у оквиру Поглавља 23, говориће и председник Врховног касационог суда и Високог савета судства Драгомир Милојевић, заменик републичког јавног тужиоца и члан Државног већа тужилаца Горан Илић, затим амбасадор СР Немачке у Србији Аксел Дитман, као и председник скупштинског Одбора за људска, мањинска права и равноправност полова Мехо Омеровић.
23.04.2018. | 13:00
Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије Негован Станковић предводиће у оквиру Спомен-комплекса „Други српски устанак“ у Такову код Горњег Милановца државну церемонију обележавања 203-годишњице избијања Другог српског устанка, у понедељак, 23. априла у 13 часова.

Церемонија подразумева полагање венаца и одавање почасти, обраћање председника Општине Горњи Милановац и државног секретара и уметнички програм.

Венце ће такође положити представници Војске Србије, Општине Горњи Милановац, Моравичког управног округа, као и удружења за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.
23.04.2018. | 13:00
Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за демографију и популациону политику и председник Савета за међугенерацијску солидарност Славица Ђукић Дејановић присуствоваће петом Фестивалу међугенерацијске сарадње, у оквиру којег ће отворити изложбу посвећену овој теми.

Изложба, на којој ће бити приказани радови са конкурса за плакат којим се најављује фестивал, биће отворена у понедељак, 23. априла, у 13 часова, у кући Ђуре Јакшића, Скадарска 34.

За додатне информације контакт особа је Слађана Поповић, број телефона 065/22-01-949, имејл sladjana.popovic@mdpp.gov.rs.
23.04.2018. | 14:00
Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састаће се са амбасадором Републике Индије у Србији Нариндер Чаухан у понедељак 23. априла, у 14 часова у Министарству спољних послова, Кнеза Милоша 24.

Сниматељима и фото-репортерима омогућено је снимање почетка састанка, након којег ће медијима бити прослеђено саопштење.

Захтеве за акредитације (име и презиме, функција и матични број) слати Прес служби Министарства спољних послова до 23. априла до 12 часова, на и-мејл адресу: press@mfa.rs.
http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/dogadjaji.php?id=1516
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs