Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Најавe и обавештења

Најавe и обавештења

28.04.2017. | 09:00
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин разговараће са савезним министром за рад, социјална питања и заштиту потрошача Републике Аустрије Алојзом Штегером у петак, 28. априла, у 9 часова, у просторијама Министарства, Stubenring 1, у Бечу.
28.04.2017. | 11:00
Поводом обележавања 99-годишњице смрти Гаврила Принципа, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије Драган Поповић предводиће државну церемонију полагања венаца и одавања државних и војних почасти.

Церемонија ће бити одржана у петак, 28. априла, у 11 часова, код споменика Гаврилу Принципу у Финансијском парку у Београду, угао Немањине и Сарајевске улице.

Венце ће положити и представници Министарства одбране и Војске Србије, града Београда, као и представници невладиних организација опредељених за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.
28.04.2017. | 11:00
Председник Владе Републике Србије Александар Вучић састаће се са председником Српског народног већа Милорадом Пуповцем у петак, 28. априла, у 11 часова, у Влади Републике Србије, Немањина 11.

Сниматељима и фоторепортерима биће омогућено снимање почетка састанка, након којег ће бити прослеђено саопштење.
28.04.2017. | 11:15
Република Србија и Сједињене Америчке Државе (САД) потписаће амандман на Споразум за боље функционисање државне управе Србије и амандман на Споразум за конкурентнију тржишну економију у петак, 28. априла, у 11.15 часова, у Прес сали Владе Србије, Немањина 11.

Амандмане ће, у име Владе Србије, потписати министар без портфеља задужен за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и директор Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) Аза Ел-Абд.

Након потписивања ових докумената биће одржана и конференција за новинаре, на којој ће, поред потписника амандмана, говорити и амбасадор САД у Србији Кајл Скот.

Овим амандманима Влада САД обезбеђује додатна бесповратна средства Влади Србије у износу од девет милиона америчких долара, а чија је сврха омогућавање наставка актуелних програма и пројеката које у нашој земљи реализује Америчка агенција за међународни развој, али и покретање нових у оквиру развојне сарадње између Србије и САД.

Вредност амандмана на Споразум за боље функционисање државне управе Србије износи 4.450.000 америчких долара, док је вредност амандмана на Споразум за конкурентнију тржишну економију 4.645.425 америчких долара.

Досадашња америчка развојна помоћ Србији од 2001. године до данас износи више од 748 милиона долара.

За праћење овог догађаја неопходно је послати акредитације за представнике медија који не поседују годишњу легитимацију Канцеларије за сарадњу с медијима.

За више информација можете контактирати Милицу Марковић-Томић, телефон: 011/30-61-151, имејл mtomic@seio.gov.rs
28.04.2017. | 11:30
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић присуствоваће представљању акције „Матура“ у петак, 28. априла, у 11.30 часова, у Средњој економској школи „Нада Димић“, Улица 22. октобра 19, у Земуну.

Матурантима ове образовне установе полицијски службеници одржаће предавање на тему превенција насиља и јавни ред и мир, злоупотреба алкохола и опојних дрога и безбедно учешће у саобраћају.

Акција „Матура“, која ће се током маја и јуна спроводити у средњим школама у Србији, има за циљ унапређење безбедносне заштите ученика завршних разреда средњих школа, као и одржавање повољног стања безбедности за време матурских прослава и других школских манифестација.

У оквиру акције биће предузете свеобухватне превентивне мере и активности, као што су информисање ученика о превенцији насиља, нарушавања јавног реда и мира, злоупотребе алкохола и опојних дрога и безбедног учешћа младих у саобраћају.

Такође, акција ће бити усмерена и на спречавање и откривање кривичних дела и прекршаја, посебно за време одржавања матурских прослава и других школских манифестација.
28.04.2017. | 12:00
Управа за безбедност и здравље на раду Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања обележиће Светски дан безбедности и здравља на раду и Дан безбедности и здравља на раду у Републици Србији, у петак, 28. априла, у 12 часова, у згради Радио-телевизије Србије, Таковска 10.

Обележавање 28. априла, као Дана безбедности и здравља на раду у Србији, има за циљ промоцију области безбедности и здравља на раду, као и сећање на све смртно страдале на раду због повреда на раду или професионалних болести.
28.04.2017. | 13:00
Председник Владе Републике Србије Александар Вучић састаће се са амбасадором Републике Турске у Србији Танжуом Билгичем у петак, 28. априла, у 13 часова, у Влади Србије, Немањина 11.

Сниматељима и фоторепортерима биће омогућено снимање почетка састанка, након којег ће бити прослеђено саопштење.
28.04.2017. | 15:30
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања годишњице смрти Гаврила Принципа у петак, 28. априла, у 15.30 часова, у Терезину, у Чешкој Републици.

Истог дана, у 10 часова, у некадашњем логору у Јиндриховицама, код спомен-костурнице из Првог светског рата, у којој почива 7.100 српских заробљеника, биће положени венци и одата почаст страдалим Србима.

У склопу значајних историјских догађаја, у суботу, 29. априла, у 10 часова, планирана је церемонија полагања венаца и одавања почасти на Олшанском гробљу у Прагу, у цркви Успења Пресвете Богородице са спомен-костурницом, у којој почива 131 српски војник страдао у Првом светском рату.

Такође, у недељу, 30. априла, у 11 часова, планирано је полагање венаца и одавања почасти цивилима и војницима умрлим у логору Велики Међер у Словачкој.

Церемонијама ће присуствовати студенти војних и полицијских академија из Београда и Бањалуке, представници Министарства одбране, Министарства унутрашњих послова, Амбасаде Србије у Прагу, као и представници Удружења за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs