Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Најавe и обавештења

Најавe и обавештења

25.09.2018. |
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић предводиће делегацију Србије на генералној дебати 73. заседања Генералне скупштине Уједињених нација у Њујорку од 24. до 28. септембра.

У делегацији са премијерком биће и први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић.

Брнабић ће се обратити Генералној скупштини УН у четвртак, 27. септембра. На генералној дебати учествоваће неки од најутицајнијих светских политичара и лидера, између осталих и председник САД Доналд Трамп, премијерка Велике Британије Тереза Меј, председник Француске Емануел Макрон, председник Турске Реџеп Тајип Ердоган, премијер Јапана Шинзо Абе, премијер Шпаније Педро Санчез и многи други.

Главна тема Генералне дебате 73. заседања Генералне скупштине УН јесте „УН релевантне за све људе: глобално лидерство и подељена одговорност за мирна, једнака и одржива друштва“.

Као главна питања издвојена су унапређење и боље разумевање система УН и јача подршка мултилатерализму, као и имплементација одлука ГС УН и проналажење ефикасног одговора на изазове који угрожавају мир, једнакост и одрживост друштва.

Председница Владе присуствоваће у понедељак, 24. септембра, пријему који организује председник САД Доналд Трамп.

Брнабић ће бити једна од званица на ручку који за шефове делегација приређује генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутереш у уторак, 25. септембра, и учествоваће на састанку на високом нивоу под називом „Акција за мир“, који је посвећен мировним операцијама, у организацији генералног секретара УН.

Такође, она је један од учесника пословног форума ”Блумберг глобал” у среду, 26. септембра.

Током боравка у Њујорку, председница Владе имаће низ билатералних састанака са светским лидерима, између осталих и са премијером Холандије Марком Рутеом и председником Швајцарске Аленом Берсеом.
25.09.2018. | 09:30
Потпредседник Владе Републике Србије Зорана Михајловић отвориће конференцију „Безбедност и одговорност“ о заштити деце, коју организује Фондација „Тијана Јурић“, у уторак, 25. септембра, у 9.30 часова.

Конференција ће се одржати у хотелу „Патриа“ у Суботици, Ђуре Ђаковића 1А.

Изјаве за медије предвиђене су пре почетка конференције, у 9.20 часова.
25.09.2018. | 10:30
Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић посетиће Стоматолошки факултет у Београду и обићи реновиране просторије у тој установи у уторак, 25. септембра, у 10.30 часова, Ранкеова 4.

У 10.50 часова предвиђене су изјаве за медије.
25.09.2018. | 11:00
Потпредседник Владе Републике Србије Зорана Михајловић посетиће, заједно са председником Владе АП Војводине Игором Мировићем, Четврту ткачку колонију у селу Стапар, код Сомбора, у уторак, 25. септембра, у 11 часова, Дом културе, Вука Караџића 20.

Ткачка колонија је традиционална манифестација која има за циљ очување културног наслеђа Војводине у служби економског оснаживања жена и ревитализацију аутентичних локалних брендова попут стапарског ћилима.

Током посете званичници ће разговарати са женама из 14 градова широм Србије које учествују у колонији, као и са децом која су израђивала рукотворине и ликовне радове са мотивима из Стапара, и доделити признања најбољима.
25.09.2018. | 11:00
Државни секретар Министарства правде Владе Републике Србије Мирко Чикириз уручиће директору Дому здравља „Станово“ у Крагујевцу Василију Антићу четири возила која су набављена средствима из опортунитета – одлагања кривичног гоњења.

Свечано уручење кључева и примопредаја возила обавиће се у уторак, 25. септембра, у 11 часова, испред Дома здравља „Станово“, Краља Милутина 1.

Дом здравља у Крагујевцу конкурисао је за средства из опортунитета са пројектом „Јачање капацитета кућног лечења палијативне неге и поливалентне патронаже у руралном подручју града Крагујевца“.

Министарство правде на трећем Јавном конкурсу за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења у 2018. години, распоредило је 445 милиона динара на 130 корисника.
25.09.2018. | 12:00
Министар заштите животне средине у Влади Републике Горан Триван састаће се са председником општине Петровац на Млави Душком Нединићем у уторак, 25. септембра, у 12 часова, у сали Општине, Српских владара 165, у Петровцу на Млави.

На састанку ће бити разматрана најзначајнија питања заштите животне средине ове општине.

Агенда

12 часова – састанак са руководством општине у згради Општине, Српских владара 165;
13 часова – обилазак Етно села Бистрица, у насељу Бистрица;
14 часова – обилазак Млавских терми РУЦ „Ждрело“.

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs