Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Најавe и обавештења

Најавe и обавештења

18.12.2017. |
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић боравиће у понедељак, 18. децембра, у радној посети Бриселу на позив високе представнице ЕУ за спољну и безбедносну политику и потпредседнице Европске комисије Федерике Могерини.

Председница Владе биће гост на радној вечери коју Могерини организује за председнике влада „Западнобалканске шесторке“.

Радној вечери ће присуствовати и комесар ЕУ за суседску политику и проширење Јоханес Хан.

Уочи радне вечере, председница Владе Ана Брнабић имаће билатерални сусрет са високом представницом ЕУ Федериком Могерини.

Брнабић и Могерини разговараће о процесу евроинтеграција Србије и европској перспективи Западног Балкана, регионалној сарадњи и дијалогу Београда и Приштине.

Висока представница ЕУ Могерини организује радну вечеру у формату „Западнобалканске шесторке“ на највишем нивоу, у циљу јачања сарадње и размене мишљења о најактуелнијим темама у региону.

Формат „Западнобалканске шесторке“ део је „Берлинског процеса“.
18.12.2017. | 09:30
Министар правде у Влади Републике Србије Нела Кубуровић заједно са министром здравља Златибором Лончаром присуствоваће отварању реконструисаног породилишта и ангио сале у Општој болници Чачак, у понедељак, 18. децембра, у 9.30 часова, Улица Др Драгише Мишовића 15, Чачак.

Реконструкција породилишта у Општој болници Чачак један је од 98 пројеката који су ове године финансирани средствима добијеним на по основу одлагања кривичног гоњења (опортунитет).

За реконструкцију породилишта издвојено је нешто више од 27 милиона динара.

Министарство правде је 20. марта 2017. године расписало други Јавни конкурс за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења, са циљем избора пројеката од јавног интереса (здравство, култура, просвета, хуманитарни рад и слично).
18.12.2017. | 10:00
Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије организује више догађаја поводом 18. децембра – Међународног дана миграната.

У недељу, 17. децембра, министар одбране у Влади Републике Србије и председник Радне групе за решавање проблема мешовитих миграционих токова Александар Вулин и комесар за избеглице и миграције Републике Србије Владимир Цуцић са сарадницима, посетиће Центар за азил у Крњачи у 8.30 часова, у оквиру обележавања Међународног дана миграната.

Такође, у недељу, 17. децембра, у 12 часова, на београдском Сајму, у Хали 1А, биће отворена продајна изложба ручних радова мигранткиња смештених у прихватном центру Адашевци. Изложбу организују Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије, канцеларија УНХЦР-a и Новосадски хуманитарни центар.

У понедељак, 18. децембра, у две основне школе у Србији, биће организовани сусрети деце миграната са вршњацима: у ОШ „Бранко Пешић“ у Земуну, у 10 часова, биће одржан јавни час, док ће мали мигранти из Прихватног центра „Дивљана“ заједно са вршњацима китити јелку у ОШ „Љупче Шпанац“ у Белој Паланци.

Истог дана, председник општине Босилеград посетиће истоимени центар, док ће у бројним градовима и општинама где се налазе прихватни и центри за азил, председници општина примити управнике центара и представнике миграната који ће им се захвалити на гостопримству и подршци коју им локалне самоуправе пружају.

У општини Бујановац сусрет је планиран у 9 часова, Врању у 14.30 часова, Димитровграду у 14 часова, Пироту у 14 часова, Сјеници у 13 часова, Тутину у 11 часова, Суботици у 14 часова и Кикинди у 13 часова.

Председник општине Шид примиће представнике центара „Адашевци“ и „Принциповац“ у 9 часова, председник општине Обреновац представнике истоименог центра у 8 часова, председник оппштине Лајковац примиће представнике Центра за азил „Боговађа“ у 10.30 часова. Председник општине Бања Ковиљача примиће управника и мигранте истоименог Центра за азил у 11 часова, док ће председник општине Палилула примити делегацију Центра за азил „Крњача“ у 12 часова.

Невладина организација Цу-Чи са Тајвана ће поделити гардеробу мигрантима смештеним у Адашевцима у понедељак, 18. децембра, и на Принциповцу 19. децембра, где ће бити одржана и позоришна представа у 14 часова.
18.12.2017. | 10:00
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић и генерални секретар председника Републике Никола Селаковић присуствоваће округлом столу економских факултета, института и струковних удружења, који се одржава у оквиру унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, у понедељак, 18. децембра, у 10 часова, у Палати „Србија“, сала „Београд“.

Медијима је омогућено да прате цео ток скупа.

Заинтересовани представници медија треба да своје акредитације пошаљу најкасније до понедељка, 18. децембра, до 9 часова, на имејл press@kim.gov.rs, као и да акредитовани представници медија буду на источном улазу Палате „Србија“ у понедељак, 18. децембра, најкасније у 9.45 часова.
18.12.2017. | 11:00
Министарство државне управе и локалне самоуправе Владе Републике Србије одржава округли сто у оквиру јавних консултација о радном тексту Нацрта закона о изменама и допунама Закона о националним саветима националних мањина, у понедељак, 18. децембра, у 11 часова, Палата Србија, сала ,,Србија”, Булевар Михајла Пупина 2, источно крило.

На скупу ће говорити државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак, шеф Секције за националне мањине у Мисији ОЕБС-а у Србији Зузана Павликова, шеф Сектора за политику и информисање у Делегацији ЕУ у Републици Србији Нора Хајринен, директор Комитета правника за људска права – YUCOМ Милан Антонијевић и председник Националног савета мађарске националне мањине Јене Хајнал.

Учесници скупа су и представници државних институција, националних савета националних мањина, организација цивилног друштва, међународних организација и амбасада.

Јавне консултације Министарство спроводи уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији, а у циљу шире дискусије и размене сугестија. То ће допринети транспарентности процеса измене закона и укључити релеватне актере у сам процес припреме прописа.

У оквиру ових консултација Министарство је већ организовало четири округла стола у Новом Саду, Новом Пазару, Бујановцу, Петровцу на Млави и Суботици.

Унапређење овог закона део је обавеза предузетих Акционим планом за Поглавље 23 - Правосуђе и основна права, и Акционим планом за остваривање права националних мањина, а радни текст Нацрта закона припремљен у инклузивном и транспарентном процесу, уз активно учешће националних савета националних мањина.

Сниматељима и фоторепортерима је омогућено снимање почетка скупа. Изјаве учесника биће организоване пре почетка скупа, у 10.45 часова.

Акредитације за улазак у Палату Србија послати до понедељка, 18. децембра, у 9.30 часова , на имејл press.mduls@mduls.gov.rs.
18.12.2017. | 13:00
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић састаће се са шефом Мисије ОЕБС на Косову и Метохији Јаном Братуом, у понедељак, 18. децембра, у 13 часова, у Клубу посланика, Толстојева 2, Београд.

Медијима је омогућено снимање и фотографисање почетка састанка, а по завршетку састанка биће достављено саопштење за јавност.

Заинтересовани представници медија да своје акредитације пошаљу најкасније до понедељка, 18. децембра, до 11 часова, на имејл press@kim.gov.rs, као и да акредитовани представници медија буду у Клубу посланика у понедељак, 18. децембра, најкасније до 12.45 часова.
18.12.2017. | 14:00
Министар заштите животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван отвориће панел-дискусију са представницима невладиних организација посвећену борби против климатских промена, која ће бити одржана, у понедељак, 18. децембра, са почетком у 14 часова, у просторијама УНДП-а, Булевар Зорана Ђинђића 64, Нови Београд.

На панел-дискусији коју организује Министарство заштите животне средине у сарадњи са Програмом за развој Уједињених нација – УНДП биће разматрана питања везана за борбу против климатских промена, а с освртом на учешће делегације Републике Србије на челу са министром заштите животне средине Гораном Триваном на конференцији Уједињених нација о промени климе у Бону – КОП 23.

Изјаве за медије планиране су пре почетка панела.

Представници медија треба да пошаљу акредитације на имејл
ivana.petrovic@ekologija.gov.rs.

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs