Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Најавe и обавештења

Најавe и обавештења

21.03.2018. |
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић предводиће делегацију Београда у наставку преговарачког процеса са Приштином, који се од 19. до 21. марта одржава у Бриселу.

Предвиђено је да теме разговора у Бриселу буду примена постигнутих споразума о Заједници српских општина, енергетици, мосту у Косовској Митровици, слободи кретања и интегрисаном управљању административним прелазима.

У делегацији Београда, поред представника Канцеларије за Косово и Метохију и Канцеларије за координационе послове у преговарачком процесу са привременим институцијама самоуправе у Приштини, биће и представници надлежних министарстава и институција по наведеним темама.

Састанци преговарачких тимова Београда и Приштине одржаће се у згради Европске службе за спољне послове.
21.03.2018. | 14:30
Представљање правила и наградног фонда другог круга наградне игре ''Узми рачун и победи 2018'', као и свечана церемонија уручења кључева стана освојеног у извлачењу 17. марта, биће одржано у среду, 21. марта, у 14.30 часова, у Градској кући у Новом Саду, свечана сала, Трг слободе 1.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић представиће нова правила и наградни фонд и потписати уговор са добитником стана Имреом Барањијем из Бачког Градишта.

Двоипособан-дуплекс стан површине 116 метара квадратних налази се у Улици Бошка Петровића у Новом Саду.

Наградна игра "Узми рачун и победи 2018" део је едукативне кампање у "Години борбе против сиве економије", чији је циљ подизање свести грађана и привреде о значају сузбијања сиве економије, стимулисање безготовинских плаћања и јачање мотивације за поштовање прописа.

У првом кругу новог циклуса наградне игре биће додељено пет станова, 50 аутомобила и 80 робних ваучера.
21.03.2018. | 15:00
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и директор Канцеларије за информационе технологије (ИТ) и електронску управу Михаило Јовановић представиће једно од најпрестижнијих светских признања којим је та канцеларија награђена за развој информационог друштва, у среду, 21. марта, у 15 часова, у згради Владе Србије, Немањина 11.

Канцеларија за ИТ и еУправу победила је на Форуму Светског самита о информационом друштву (WSIS) у Женеви у конкуренцији од укупно 685 пријављених и 492 номинована пројекта владиних институција, компанија и организација цивилног друштва из целог света.

Светски самит о информационом друштву, који заједнички организују ITU, UNESCO, UNDP i UNCTAD, од 2012. године награђује државне институције, невладине организације и компаније које су на иновативан начин искористиле информационе и комуникационе технологије како би унапредиле своје окружење и допринеле остваривању циљева одрживог развоја Уједињених нација.

Представници медија који не поседују годишњу легитимацију Канцеларије за сарадњу с медијима, треба да се акредитују на имејл press@gov.rs.
22.03.2018. | 12:00
Свечано проглашење добитника и уручење награде "Новица Тадић" биће одржано у четвртак, 22. марта, у 12 часова, у Прес сали Министарства културе и информисања Владе Републике Србије, Влајковићева 3.

Стручна комисија ће објавити имена добитника награде "Новица Тадић", а дипломе и плакете са ликом Новице Тадића уручиће министар културе и информисања Владан Вукосављевић.

Књижевни конкурс "Новица Тадић" покренут је ове године, на иницијативу Министарства културе и информисања, као мера подршке поезији млађих аутора (до 35 година), а у знак сећања на великог песника нашег доба.

За праћење овог догађаја неопходно је послати акредитације за представнике медија најкасније до среде, 21. марта, до 15 часова, на имејл press@kultura.gov.rs.

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs