Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Најавe и обавештења

Најавe и обавештења

20.10.2017. | 09:30
Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић свечано ће уручити дипломе полазницима Дипломатске академије школске 2016/17. године и пожелети добродошлицу новој генерацији која ће се стручно усавршавати на Дипломатској академији Министарства спољних послова, у петак, 20. октобра, у 9.30 часова, у Министарству спољних послова, Кнеза Милоша 24.

Догађај је отворен за медије.

Захтеве за акредитације, који треба да садрже име и презиме, функцију и број личне карте, неопходно је послати Прес служби Министарства спољних послова до петка, 20. октобра, до 8 часова, на имејл dinfmsp@gmail.com.
20.10.2017. | 10:00
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић предводиће државну церемонију поводом обележавања 73-годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату у петак, 20. октобра, у 10 часова.

У оквиру спомен-комплекса гробља ослободилаца Београда у Другом светском рату (угао Рузвелтове и Прерадовићеве улице), поред министра венце ће положити представници Министарства одбране и Војске Србије, Града Београда, СУБНОР-а Србије, као и представници амбасада Руске Федерације, Украјине, Белорусије и Азербејџана у Србији.

У наставку програма обележавања годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату, представници Владе, Војске Србије, Града Београда, СУБНОР-а и горе наведени дипломатски представници положиће венце код Споменика страдалим совјетским пилотима који се налази на Авали, у 11.30 часова.
20.10.2017. | 10:00
Реновирана зграда Музеја савремене уметности, након што је десет година била затворена за јавност, биће отворена у петак, 20. октобра, у 10 часова, изложбом "Секвенце. Уметност Југославије и Србије из збирки Музеја савремене уметности”.

Првих седам дана, од 20. октобра у 10 часова до 27. октобра у 10 часова, публика ће бити у могућности да у било које време обиђе изложбу, а улаз ће бити бесплатан.

У оквиру седмодневног отварања изложбе „Секвенце”, планиран је и пратећи програм. У сарадњи са Београдском филхармонијом, од 20. до 27. октобра, наступиће диригент Хајнц Карл Грубер, сопран Бранислава Подрумац и диригент Урс Габриел Фелц.

У исто време, захваљујући Београдском фестивалу игре, гост музеја биће кореограф Јакопо Годани са играчима компаније Балет Франкфурт и поставком са балетским играчима из Србије.

За музејску публику биће организован и музички програм на платоу испред музеја уз џез квартет Four Plus, ДЈ-а Бобана Петронија и ДЈ-а Соњу Павлицу, као и програми за најмлађе посетиоце.

Детаљније информације можете погледати у прилогу.
20.10.2017. | 10:30
Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примиће председавајућег Војном комитету ЕУ Михаила Костаракоса у петак, 20. октобра, у 10.30 часова, у Министарству спољних послова, Кнеза Милоша 24.

Сниматељима и фото-репортерима омогућено је снимање почетка састанка, након којег ће медијима бити прослеђено саопштење.

Захтеве за акредитације, који треба да садрже име и презиме, функцију и број личне карте, неопходно је послати Прес служби Министарства спољних послова до петка, 20. октобра, до 8 часова, на имејл dinfmsp@gmail.com.
20.10.2017. | 10:30
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић обићи ће Музеј савремене уметности у петак, 20. октобра, у 10.30 часова, Ушће 10.

Реновирана зграда музеја, након што је десет година била затворена за јавност због реконструкције, биће отворена у петак, 20. октобра, изложбом "Секвенце. Уметност Југославије и Србије из збирки Музеја савремене уметности".

Првих седам дана, од отварања до петка, 27. октобра, у 10 часова, публици ће бити омогућено да у било које време обиђе изложбу, а улаз ће бити бесплатан.

Колекција музеја формира се још од 1958. године, од времена оснивања Модерне галерије, са циљем да се што боље представе најзначајнији уметници, раздобља, покрети и тенденције уметности 20. века на простору Балкана, Србије и шире.

Данас, колекција музеја броји више од 8.000 дела и представља јединствен приказ развоја уметничког стваралаштва 20. и 21. века на поменутим подручјима.

За праћење овог догађаја неопходно је послати акредитације за представнике медија најкасније до четвртка, 19. октобра, до 16 часова, на имејл press@gov.rs.

Акредитације треба да садрже име и презиме, функцију и број личне карте свих чланова екипе.
20.10.2017. | 11:00
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Марко Ђурић присуствоваће у Дому културе у Лепосавићу Свечаној академији поводом обележавања Дана ове општине, у петак, 20. октобра, у 11 часова.

У 14 часова, на Техничком факултету у Косовској Митровици, директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић отвориће Научно-технички центар. Средства за опремање центра, у вредности од око 2,5 милиона динара, обезбедила је Канцеларија за Косово и Метохију, а подршку за функционисање центра пружају и Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, Научно-технолошки парк Звездара и Град Београд.

Истог дана у 15 часова, у Митровачком двору у Косовској Митровици, Ђурић ће учествовати на предизборној конвенцији Српске листе.
20.10.2017. | 12:00
Приказ дела оперативних способности Војске Србије „Слобода 2017“ поводом обележавања ослобођења Београда у Другом светском рату биће одржан на Аеродрому Батајница, у петак, 20. октобра, у 12 часова.

Јавности ће први пут бити представљени нови авиони Миг 29 и савремена опрема војника по концепту 1500. У статичком делу приказа биће представљени нови производи Одбрамбене индустрије Србије.

У летачком делу приказа учествоваће авијација Војске Србије, а завршетак програма обележиће наступ руске акро-групе „Стрижи“. Приказу способности Војске Србије присуствоваће највише државно и војно руководство са председником Републике Србије на челу.

Напомена за медије

Потребно је да представници медија пријаве за акредитацију за праћење догађаја пошаљу на имејл Управе за односе са јавношћу Министарства одбране info@mod.gov.rs најкасније до среде, 18. октобра, до 10 часова.

Пријава за акредитацију треба да садржи име, презиме, дужност у редакцији, податке за идентификацију за све чланове екипе и контакт телефон вође екипе. Преузимање акредитационих картица биће организовано у четвртак, 19. октобра, у Дому Војске Србије.

Медијске екипе из иностранства пре акредитовања у Министарству одбране морају да поседују сталне или привремене акредитације Министарства културе и информисања Владе Републике Србије.

Обрасци за акредитацију налазе се на линку www.kultura.gov.rs.

Ради израде дозвола за рад страних медија, неопходно је попунити обрасце и послати тражена документа најкасније до понедељка, 16. октобра, на имејл ana.vucetic@kultura.gov.rs.

За медијске екипе које ће пратити догађај биће организован превоз испред Палате Србија, до Аеродрома Батајница и назад. Детаљне информације о превозу биће накнадно објављене. Ради сигурносних процедура долазак медијских екипа неће бити могућ сопственим превозом.

Особе за контакт су: капетан фрегате Јован Кривокапић (064/8329-208) и Ива Костовић-Николиш (064/8329-756).
20.10.2017. | 13:00
Помоћник министра трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије Ирини Рељин свечано ће отворити "Викенд роботике" у петак, 20. октобра, у 13 часова, у Истраживачкој станици Петница.

У оквиру разноврсног програма за основце који ће трајати до понедељка, 23. октобра, биће организовано и такмичење у програмирању робота "Мајстори роботике" у недељу 22. октобра.

У програму учествују ученици школа за које су биле приређене презентације о безбедном коришћењу нових технологија и радионице роботике, у оквиру кампање "ИТ караван 02" Министарства трговине, туризма и телекомуникација, која је спроведена ове године у 17 школа у Србији.

Викендом роботике Министарство трговине, туризма и телекомуникација придружује се Европској недељи програмирања која се обележава од 7. до 22. октобра.
20.10.2017. | 14:00
Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић присуствоваће свечаном отварању Центра за развој каријере на Факултету техничких наука у северној Косовској Митровици, а потом ће обићи недавно изграђену Студентску поликлинику при Студентском центру ”Приштина”, у петак, 20. октобра, у 14 часова.
20.10.2017. | 15:00
Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примиће генералног секретара Организације договора о колективној безбедности (ОДКБ) Јурија Хачатурова у петак, 20. октобра, у 15 часова, у Министарству спољних послова, Кнеза Милоша 24.

Сниматељима и фото-репортерима омогућено је снимање почетка састанка, након којег ће медијима бити прослеђено саопштење.

Захтеве за акредитације, који треба да садрже име и презиме, функцију и број личне карте, неопходно је послати Прес служби Министарства спољних послова до петка, 20. октобра, до 10 часова на имејл dinfmsp@gmail.com.
1 2 »

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs