Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Најавe и обавештења

Најавe и обавештења

26.06.2017. | 10:00
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин посетиће децу која се налазе на одмору и опоравку у Дечјем одмаралишту Црвеног крста Србије на Вршачком брегу у понедељак, 26. јуна, у 10 часова, Топовски пут бб.

У овом одмаралишту тренутно бораве деца корисници програма народних кухиња из Житишта и Нове Црње.

Ове године ће у одмаралиштима Црвеног крста у Баошићима, Вршачком брегу, Бачкој Паланци (Багремара), Нишу (Дивљана) и Митровом пољу боравити 672 малишана из социјално угрожених породица.

Њихов боравак је омогућен захваљујући средствима опредељеним на основу Споразума о сарадњи за 2017. годину између Црвеног крста Србије и ресорног министарства, као и додатним средствима према Закључку Владе Србије.
26.06.2017. | 10:00
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић потписаће протокол о сарадњи у вези са програмом „Основи безбедности деце“ у понедељак, 26. јуна, у 10 часова, у ОШ „Вук Караџић“, Таковска број 41.
26.06.2017. | 14:00
Десети састанак Управног одбора Регионалног стамбеног програма (РСП) биће одржан у понедељак, 26. јуна, у Палати Србија, Булевар Михајла Пупина 2.

Након састанка, у 14 часова, у сали 368, биће одржана конференција за новинаре на којој ће се обратити вршилац дужности председника Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, министар без портфеља задужен за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, представник Делегације ЕУ у Србији Оскар Бенедикт и амбасадор САД-а у Србији Кајл Скот.

Захтеве за акредитације, које треба да садрже име и презиме, функцију и број личне карте, неопходно је послати до понедељка, 26. јуна, до 10 часова, на имејл ivan.miskovic@kirs.gov.rs.
26.06.2017. | 14:00
Поводом Десетог састанка Управног одбора Регионалног стамбеног програма (РСП), Комесаријат за избеглице и миграције организује конференцију за новинаре у понедељак, 26. јуна, у 14 часова, у Палати Србије, Булевар Михајла Пупина 2, сала 368.

Том приликом присутнима ће се обратити вршилац дужности председника Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић,који обавлја и функцију председника Комисије за координацију процеса трајне интеграције избеглица Владе Србије.

Такође, присутнима ће се обратити и министар без портфелја у Влади Републике Србије задужен за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, представник Делегације Европске уније у Србији Оскар Бенедикт и амбасадор САД у Србији Кајл Скот.

Рeгиoнaлни стамбени прoгрaм (РСП) је зajeднички је вишeгoдишњи прoгрaм Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, кojи имa зa циљ дa oбeзбeди трajнa стaмбeнa рeшeњa зa нajугрoжeниjе избeгличке пoрoдицa у рeгиoну.

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Италије, Норвешке, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.

На састанку Управног одбора РСП-а, који се одржава 26. јуна, очекује се да ће Србији бити одобрен осми потпројекат вредан 19,9 милиона евра, којим ће бити обезбеђено 938 стамбених решења (358 станова, 30 монтажних кућа, 250 пакета грађевинског материјала и 300 сеоских кућа).

Наредног дана, током посете корисницима, представници државе и донатора обиће ће хиљадитог корисника РСП-а, избегличку породицу у Панчеву, и уручиће им кључеве монтажне куће, која им се додељује у оквиру другог РСП потпројекта.

За праћење овог догађаја неопходно је послати акредитације за представнике медија најкасније до понедељка, 26. јуна, до 10 часова, на имејл ivan.miskovic@kirs.gov.rs.

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs