Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english | italiano 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Најавe и обавештења

Најавe и обавештења

26.07.2016. | 08:00
Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Жељко Јовић присуствоваће у манастиру Светих архангела у Призрену светој архијерејској литургији, поводом обележавања манастирске славе – Сабор Светог архангела Гаврила, у уторак, 26. јула, у 8 часова.
26.07.2016. | 10:00
Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије и председник Савета за унапређење положаја Рома и спровођење Декаде укључивања Рома Ненад Иванишевић разговараће са делегацијом Светске организације Рома у уторак, 26. јула, у 10 часова, у Палати Србија, Булевар Михајла Пупина 2, Плави салон, источни улаз.

Главна тема састанка биће организовање међународног конгреса Светске организације Рома и интернационалног фестивала писаца у Београду од 20. до 25. октобра.

За праћење овог догађаја неопходно је послати акредитације за представнике медија најкасније до уторка, 26. јула, до 9 часова, на имејл press@minrzs.gov.rs.
26.07.2016. | 11:00
Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије Ненад Иванишевић састаће се са представницима Уницефа у уторак, 26. јула, у 11 часова, у Палати Србија, Булевар Михајла Пупина 2, Плави салон, источни улаз.

Тема разговора биће мигрантска криза.

За праћење овог догађаја неопходно је послати акредитације за представнике медија најкасније до уторка, 26. јула, до 10 часова, на имејл press@minrzs.gov.rs.
26.07.2016. | 11:00
Председник Владе Републике Србије Александар Вучић, шеф Делегације Европске уније у Републици Србији Мајкл Давенпорт и амбасадор Републике Аустрије у Републици Србији Јоханес Ајгнер отвориће тунел и обилазницу око Голубачке тврђаве, у уторак, 26. јула у 11 часова.

Догађају ће присуствовати чланови Владе Републике Србије, представници Аустријске развојне агенције, Општине Голубац и предузећа „Тврђава Голубачки град“.

Вредност изградње деонице укупне дужине 760 метара, коју чине обилазница и тунел од 150 метара, износи 2,3 милиона евра. То је део пројекта „Ревитализација Голубачке тврђаве“ започетог 2012. године, који са 6,5 милиона евра финансира ЕУ, а спроводи Аустријска развојна агенција у сарадњи са Канцеларијом за европске интеграције и Министарством трговине, туризма и телекомуникација.

Захтеве за акредитације послати до понедељка, 25. јула у 14 часова, на имејл snezana.kusovac@mtt.gov.rs (телефон: 064 8228461).

За медијске екипе организован је аутобуски превоз са поласком у 7.30 часова, на Студентском тргу у Београду.
26.07.2016. | 13:00
Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састаће се са министром спољних послова Босне и Херцеговине (БиХ) Игором Црнадаком, у уторак, 26. јула, у 13 часова, у Министарству спољних послова, Кнеза Милоша 24.

Сниматељима и фоторепортерима омогућено је снимање почетка састанка, након којег ће се министри Дачић и Црнадак обратити медијима у 13.45 часова.

Захтеве за акредитације (име и презиме, функција и матични број) послати Прес служби Министарства спољних послова до уторка, 26. јула, до 10 часова, на имејл dinfmsp@gmail.com.

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs